Рецепт салату Мімоза з сиром

Рецепт салату Мімоза з сиром
4.0
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 яєць
  • 200 гр консервованих сардин
  • 150 гр твердого сиру
  • 150 гр майонезу
  • 100 гр вершкового масла
  • 1 цибулина
  • невеликий пучок кропу
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця покласти в каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Варити після закипання на помірному вогні 10 хвилин. Злити гарячу воду з каструлі, залити варені яйця холодною водою залишити остигати (за кілька хвилин воду можна поміняти).
  2. Сир натерти на дрібній тертці, відкрити банку з рибними консервами та злити рідину, видалити великі кістки та розім'яти вилкою сардини. Відокремити білки від жовтків і натерти їх окремо на дрібній тертці. Цибулю очистити і нарізати дуже маленькими шматочками, скласти в сито і ошпарити окропом.
  3. Викласти салат Мімоза з сиром шарами в такому порядку: терті білки, тертий сир, подрібнена риба, близько 3/4 всього майонезу, цибуля, половина жовтків, рівномірно розподілити майонез, що залишився, по поверхні і бокам салату.
  4. Промити кріп, обсушити і нашаткувати, прикрасити поверхню та боки салату. Зверху натерти охолоджене вершкове масло, посипати жовтками, що залишилися. Відправити страву в холодильник на декілька годин для просочення. Салат Мімоза із сиром бажано вийняти з холодильника за 15 хвилин до подачі. Смачного!

Для тих, хто хоче спробувати щось нове, можна замінити твердий сир на бринзу або фету, щоб додати гостроту та свіжість до смаку. Також можна додати до салату невелику кількість нарізаного зеленого яблука для більш яскравого та свіжого смаку.