Салат з качиною грудкою
Кухня
Інгредієнти:
- качина грудка – 3 шт.
- цибуля – 1 шт.
- салат листяний – 250 г
- стиглий авокадо – 1 шт.
- апельсин – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- вершкове масло – 50 г
- свіжий розмарин і орегано – по 3 гілочки
- мед – 2 ч.л.
- червоний винний оцет – 2 ст.л.
- оливкова олія
- гірчиця у зернах – 1 ст.л.
Рецепт приготування:
- На кожній грудці робимо кілька надрізів і по 5 хвилин обсмажуємо на розігрітій сковороді без олії.
- Викладаємо обсмажену грудку в пластиковий контейнер, зверху посипаємо часником, орегано і розмарином, поливаємо оливковою олією, додаємо перець і сіль за смаком. Маринуємо м'ясо в холодильнику протягом 8 годин.
- Розігріваємо в сковороді оливкову олію та вершкове масло, вливаємо туди мед та винний оцет, продовжуємо обсмажувати протягом 3-х хвилин, весь час помішуючи.
- Змащуємо грудки соусом зі сковороди та запікаємо в духовці близько 10 хвилин.
- Змішуємо апельсиновий сік, з зернами гірчиці та оливковою олією, додаємо перець і сіль.
- Очищену м'якоть авокадо ріжемо кубиками.
- На плоску тарілку викладаємо салат, зверху розкладаємо авокадо. Качине м'ясо нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо зверху на салат. Поливаємо готовою заправкою і можна подавати салат на стіл.
Доповнення:
Цей салат – це не лише неймовірне поєднання смаків, а й користь для організму. Качина грудка багата на білки та вітаміни групи B, що сприяє покращенню метаболізму. Авокадо забезпечує здорові жири та клітковину, а апельсин додає свіжості та вітаміну C. Цей рецепт ідеально підійде для особливих вечерь та святкових застіль.