Салат з качиною грудкою

Салат з качиною грудкою
3.9
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • качина грудка – 3 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • салат листяний – 250 г
  • стиглий авокадо – 1 шт.
  • апельсин – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • вершкове масло – 50 г
  • свіжий розмарин і орегано – по 3 гілочки
  • мед – 2 ч.л.
  • червоний винний оцет – 2 ст.л.
  • оливкова олія
  • гірчиця у зернах – 1 ст.л.

Рецепт приготування:

  1. На кожній грудці робимо кілька надрізів і по 5 хвилин обсмажуємо на розігрітій сковороді без олії.
  2. Викладаємо обсмажену грудку в пластиковий контейнер, зверху посипаємо часником, орегано і розмарином, поливаємо оливковою олією, додаємо перець і сіль за смаком. Маринуємо м'ясо в холодильнику протягом 8 годин.
  3. Розігріваємо в сковороді оливкову олію та вершкове масло, вливаємо туди мед та винний оцет, продовжуємо обсмажувати протягом 3-х хвилин, весь час помішуючи.
  4. Змащуємо грудки соусом зі сковороди та запікаємо в духовці близько 10 хвилин.
  5. Змішуємо апельсиновий сік, з зернами гірчиці та оливковою олією, додаємо перець і сіль.
  6. Очищену м'якоть авокадо ріжемо кубиками.
  7. На плоску тарілку викладаємо салат, зверху розкладаємо авокадо. Качине м'ясо нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо зверху на салат. Поливаємо готовою заправкою і можна подавати салат на стіл.

Доповнення:

Цей салат – це не лише неймовірне поєднання смаків, а й користь для організму. Качина грудка багата на білки та вітаміни групи B, що сприяє покращенню метаболізму. Авокадо забезпечує здорові жири та клітковину, а апельсин додає свіжості та вітаміну C. Цей рецепт ідеально підійде для особливих вечерь та святкових застіль.