Салат з яловичиною, болгарським перцем та огірком по-китайськи
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г пісної яловичини
- 3 огірка
- 1 цибулина
- 4 зубчики часнику
- 1 болгарський перець
- по 1 ч.л. меленого червоного перцю, коріандру, цукру, солі
- 4 ст.л. соєвого соусу
- 2 ст.л. оцту
- 4 ст.л. рослинної олії
Рецепт приготування:
- Болгарський перець очистіть від насіння та насіннєвої коробочки, наріжте перець соломкою.
- Огірки, при необхідності, очистіть від шкірки та наріжте брусками вздовж. Покладіть у миску, трохи посоліть і залиште на 20 хвилин.
- Цибулю очистіть та наріжте напівкільцями.
- Часник подрібніть.
- М'ясо наріжте соломкою якомога тонше. Обсмажте на дуже розігрітій сковороді з олією, постійно помішуючи, щоб продукт не пригорів.
- Огірки трохи відіжміть від утвореного соку. Додайте гострий перець, цукор і коріандр.
- Потім овочі та м'ясо ретельно перемішайте.
- Додайте оцет і соєвий соус. Потім додайте часник.
- Ще раз перемішайте і помістіть у холодильник на 30 хвилин для настоювання.
- Салат готовий! Смачного!
Додаткова порада:
Щоб яловичина була м'якою, рекомендується замочити м'ясо на 20 хвилин у соєвому соусі перед приготуванням. Залишки маринаду можна використати під час смаження. Інший варіант маринаду - це комбінація лимонного соку та коньяку, які надають салату особливих смакових ноток.