Салат з кальмарами та ананасами

Салат з кальмарами та ананасами
3.7
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г кальмарів
  • 400 г консервованих ананасів
  • 2 цибулини
  • 50 г майонезу
  • 1 лавровий лист
  • декілька горошин духмяного перцю
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть цибулю і наріжте її напівкільцями. Покладіть нарізану цибулю в сито та добре обваріть окропом. Потім перекладіть його в миску, додайте кілька ложок яблучного оцту (або суміш 1 ст. л. звичайного 9% оцту з полчайної ложки цукру і 1 ст. л. води), перемішайте і залиште на 15 хвилин для маринування.
  2. Розморозьте кальмари, очистіть від плівки та хрящової пластинки, промийте їх. Помістіть кальмарів у каструлю з киплячою солоною водою, додайте горошинки перцю і лавровий лист. Варіть 1 хвилину після закипання, а потім одразу злийте воду. Залиште кальмарів охолоджуватися.
  3. Відкрийте банку консервованих ананасів, злийте рідину та наріжте ананаси кубиками. Наріжте охолоджені кальмари соломкою. Злийте рідину з цибулі і просушіть цибулю на рушнику.
  4. З'єднайте всі інгредієнти в салатниці, поперчіть, посоліть за смаком, заправте майонезом. Подавайте салат з кальмарами та ананасами до столу одразу після приготування. Смачного!

Цікавий факт:

Кальмари є низькокалорійним джерелом білка, важливих мінералів та вітамінів. Вони також містять омега-3 жирні кислоти, які сприяють здоров'ю серця та мозку. Комбінація кальмарів з ананасами надає цьому салату освіжаючий смак та поживні якості. Він стане чудовим варіантом для літніх вечірок та сімейних обідів.