Салат "Олів'є" з сьомгою

Салат "Олів'є" з сьомгою
3.7
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г сьомги слабосоленої
  • 3 картоплі
  • 3 яйця
  • близько 200 г майонезу
  • 200 г консервованого горошку
  • 1 морква
  • 2 маринованих огірки (або 1 свіжий огірок)
  • невеликий пучок зелені (цибуля, кріп та петрушка)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Покласти яйця у каструлю, залити холодною водою, поставити на вогонь і довести до кипіння. Після закипання опустити у окроп моркву та картоплю (попередньо добре їх промити, не знімаючи шкірки).
  2. Варити все разом близько 10 хвилин після закипання. Потім перекласти варені яйця у льодяну воду і залишити їх охолоджуватись. Овочі потрібно варити до м'якості ще 25-30 хвилин після готовності яєць.
  3. Розділити варені яйця на білки та жовтки. Білки нарізати дрібненькими кубиками, жовтки ретельно розтерти виделкою. Огірки нарізати дрібненькими кубиками.
  4. Вийняти картоплю та моркву на тарілку, дати їм повністю охолонути, після чого очистити від шкірки. Охолоджені та очищені овочі нарізати дуже дрібненькими кубиками.
  5. Сьомгу нарізати кубиками невеликого розміру, увесь зелений пучок промити та нашинкувати. У окремій мисці змішати натерті жовтки з половиною майонезу. Поступово додати решту майонезу і розтерти виделкою.
  6. Об'єднати всі інгредієнти для салату в одній мисці або салатниці, посолити за смаком, заправити майонезом з жовтками і перемішати. Подавати салат "Олив'є" з сьомгою до столу найкраще відразу після приготування. Смачного!

Доповнення:

Історія салату "Олив'є" налічує вже понад століття. Він був створений французьким шеф-кухарем Люсьєном Олів'є, який працював у своєму власному ресторані. Відтоді салат "Олив'є" завойовує серця гурманів по всьому світу. Додавання сьомги до цього класичного салату надає йому нового смаку і делікатного аромату. Експериментуйте з рецептом та насолоджуйтесь неперевершеним смаком цього улюбленого салату!