Салат "Олів'є" з сьомгою
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г сьомги слабосоленої
- 3 картоплі
- 3 яйця
- близько 200 г майонезу
- 200 г консервованого горошку
- 1 морква
- 2 маринованих огірки (або 1 свіжий огірок)
- невеликий пучок зелені (цибуля, кріп та петрушка)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Покласти яйця у каструлю, залити холодною водою, поставити на вогонь і довести до кипіння. Після закипання опустити у окроп моркву та картоплю (попередньо добре їх промити, не знімаючи шкірки).
- Варити все разом близько 10 хвилин після закипання. Потім перекласти варені яйця у льодяну воду і залишити їх охолоджуватись. Овочі потрібно варити до м'якості ще 25-30 хвилин після готовності яєць.
- Розділити варені яйця на білки та жовтки. Білки нарізати дрібненькими кубиками, жовтки ретельно розтерти виделкою. Огірки нарізати дрібненькими кубиками.
- Вийняти картоплю та моркву на тарілку, дати їм повністю охолонути, після чого очистити від шкірки. Охолоджені та очищені овочі нарізати дуже дрібненькими кубиками.
- Сьомгу нарізати кубиками невеликого розміру, увесь зелений пучок промити та нашинкувати. У окремій мисці змішати натерті жовтки з половиною майонезу. Поступово додати решту майонезу і розтерти виделкою.
- Об'єднати всі інгредієнти для салату в одній мисці або салатниці, посолити за смаком, заправити майонезом з жовтками і перемішати. Подавати салат "Олив'є" з сьомгою до столу найкраще відразу після приготування. Смачного!
Доповнення:
Історія салату "Олив'є" налічує вже понад століття. Він був створений французьким шеф-кухарем Люсьєном Олів'є, який працював у своєму власному ресторані. Відтоді салат "Олив'є" завойовує серця гурманів по всьому світу. Додавання сьомги до цього класичного салату надає йому нового смаку і делікатного аромату. Експериментуйте з рецептом та насолоджуйтесь неперевершеним смаком цього улюбленого салату!