Салат "Черепаха" з чорносливом
Кухня
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка (копчена або сира)
- 2 цибулини
- 4 яйця
- 1 велике яблуко
- 100 г чорнослива
- 100 г твердого сиру
- близько 80 г грецьких горіхів
- майонез - за смаком
- сіль - за смаком
Рецепт приготування:
- Якщо ви використовуєте сире м'ясо курячої грудки, його потрібно спочатку зварити у киплячій підсоленій воді. Після цього вийміть м'ясо на окрему тарілку, охолодіть, видаліть шкіру та кістки, наріжте варене (або копчене) м'ясо на дрібні шматочки.
- Залийте яйця холодною водою, поставте на вогонь і варіть 10 хвилин після закипання. Злийте гарячу воду і залийте варені яйця льодяною водою, дайте їм повністю остигнути.
- Розділіть яйця на білки та жовтки, натріть і те, і інше на тертці, розкладіть по різним тарілкам. Очистіть цибулю, дрібно наріжте її, покладіть в сито і ошпарте окропом. Натріть твердий сир на крупній тертці.
- Очистіть грецькі горіхи від шкаралупи, трохи підсмажте їх на сухій сковороді і охолодіть. Потім подрібніть їх млином або блендером до дрібної крихти.
- Чорнослив залийте гарячою водою і залиште на 15 хвилин. Злийте воду, просушіть сухофрукти на серветці. Яблуко очистіть від серцевини та шкірки, натріть м'якоть на крупній тертці та відіжміть її.
- Складіть салат "Черепаха" шарами у такій послідовності: натерті білки, ошпарена цибуля, майонез, натертий сир, яблуко, майонез, курка, майонез, чорнослив, та рівномірно посипте все натертими жовтками.
- Змастіть салат майонезом, прикрасьте подрібненими грецькими горіхами і майонезною сіткою. Створіть "черепахі" голову з вареного яйця та прикрасьте її, приблизно як на фото. Залиште салат із чорносливом принаймні на півгодини у холодильнику, щоб він просочився. Подавайте на листках салату. Смачного!
Цей салат не тільки смачний, але й вражає своїм оригінальним виглядом. Його можна приготувати на святковий стіл або здивувати гостей на будь-якому заході. Салат "Черепаха" точно приверне увагу і змусить запам'ятовуватись. Насолоджуйтеся цим унікальним салатом разом з вашими близькими та друзями!