Салат "Черепаха"
Кухня
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 2 цибулини
- 2 кислих яблука
- 200 г шинки або курячого м'яса
- 100 г твердого сиру
- 4 скибочки білого батону
- 50 г грецьких горіхів
- 400 г майонезу
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Залити яйця холодною водою, поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити яйця приблизно 10 хвилин при слабкому кипінні, а потім злити окроп. Залити яйця холодною водою і дати їм повністю охолонути.
- Скибочки батону порізати невеликими кубиками та легко обсмажити на слабкому вогні в невеликій кількості рослинної олії до золотистого кольору. Після обсмажування посолити, поперчити та додати спеції за смаком.
- Грецькі горіхи очистити від шкаралупи і трохи обсмажити на сухій сковорідці. Залишити декілька горіхів для прикрас, а решту роздрібнити качалкою або комбайном до крихти.
- Цибулю очистити, нарізати тонкими четвертинками та покласти в невелику миску. Залити його сумішшю 2 ст. л. 9% оцту, 1 ч. л. цукру і 1/4 ч. л. солі. Залишити цибулю маринуватися на 15 хвилин.
- Сир натерти на крупній тертці. Варені яйця очистити від шкаралупи, два яйця порізати дрібними кубиками, а інши два розрізати навпіл і залишити для прикраси.
- Шинку або куряче філе порізати дрібними кубиками. Яблука очистити і натерти на крупній тертці, віджати від надлишкового соку.
- Викласти салат "Черепаха" шарами в такій послідовності: яйця, шинка, цибуля, сир, яблука, сухарики та горіхи. Кожен шар, окрім останнього, змастити тонким шаром майонезу. Привести салат до вигляду черепашки.
- Прикрасити верх салату ядрами грецького горіха і мереживом майонезу. Прикрасити "голову" черепашки приблизно як на фото. Поставити салат "Черепаха" в холодильник принаймні на 2 години для просочення.
Цей салат буде чудовим доповненням до будь-якого святкового столу. Спробуйте його приготувати, порадуйте своїх близьких та гостей неперевершеним смаком та оригінальним виглядом салату "Черепаха"!