Салат з білими грибами

Салат з білими грибами
4.0
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • білі гриби - 0,5 кг
  • помідори - 12 шт.
  • зубчики часнику - 2 шт.
  • оливкова олія - 4 ст.л.
  • вершкове масло - 200 г
  • листовий салат - 1 пучок
  • петрушка - 1 пучок
  • бальзамічний оцет - за смаком
  • цукор - за смаком
  • сіль і перець - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Ретельно вимийте салат і обсушіть його на кухонному рушнику. Наріжте помідори і обдайте їх окропом, щоб легше було зняти шкірку.
  2. Змішайте оливкову олію та бальзамічний оцет, приправте суміш цукром, сіллю і перцем. Гриби добре промийте і поріжте їх на однакові шматочки. Часник очистіть і поділіть на півчасточки. Петрушку промийте і відділіть листочки від гілочок.
  3. Гриби обсмажуйте у два етапи: спочатку на сковорідці з часником і вершковим маслом, потім просто на маслі до готовності.
  4. Відокремте три столові ложки маринаду, а залишок маринаду вилийте в зручну посудину. Додайте туди готовий листовий салат і помідори.
  5. Зверху розташуйте білі гриби, полийте залишками маринаду і посипте листям петрушки.

Рекомендується подавати негайно. Салат можна прикрасити листям м'яти.

Смачного!