Салат з білими грибами
Кухня
Інгредієнти:
- білі гриби - 0,5 кг
- помідори - 12 шт.
- зубчики часнику - 2 шт.
- оливкова олія - 4 ст.л.
- вершкове масло - 200 г
- листовий салат - 1 пучок
- петрушка - 1 пучок
- бальзамічний оцет - за смаком
- цукор - за смаком
- сіль і перець - за смаком
Рецепт приготування:
- Ретельно вимийте салат і обсушіть його на кухонному рушнику. Наріжте помідори і обдайте їх окропом, щоб легше було зняти шкірку.
- Змішайте оливкову олію та бальзамічний оцет, приправте суміш цукром, сіллю і перцем. Гриби добре промийте і поріжте їх на однакові шматочки. Часник очистіть і поділіть на півчасточки. Петрушку промийте і відділіть листочки від гілочок.
- Гриби обсмажуйте у два етапи: спочатку на сковорідці з часником і вершковим маслом, потім просто на маслі до готовності.
- Відокремте три столові ложки маринаду, а залишок маринаду вилийте в зручну посудину. Додайте туди готовий листовий салат і помідори.
- Зверху розташуйте білі гриби, полийте залишками маринаду і посипте листям петрушки.
Рекомендується подавати негайно. Салат можна прикрасити листям м'яти.
Смачного!