Морквяний салат із сухариками та ковбасою
Кухня
Інгредієнти:
- дрібні сухарі пшеничні (1 невеликий пакетик)
- морква (5 штук)
- легкий майонез (за смаком)
- будь-яка ковбаса або варене м'ясо (170 г)
- Рожевий або чорний мелений перець (за смаком)
- зубчики часнику (5 штук)
- оливкова або рафінована соняшникова олія (1 ст. ложка)
- сіль (за смаком)
Рецепт приготування:
- Якщо у вас немає готових сухарів, ви можете приготувати їх самостійно з батона, нарізаного дрібними кубиками. Збризніть дрібні кубики хліба оливковою або рафінованою соняшниковою олією та підсушіть їх в духовці при помірній температурі.
- Після цього розпочніть приготування морквяного салату, очистивши необхідну кількість моркви і ретельно промивши їх у великій кількості прохолодної води.
- Натріть всю моркву і викладіть її в салатник, приправте за смаком перцем, додайте сіль за смаком і добре перемішайте морквяну терту суміш.
- Наріжте ковбасу або варене м'ясо на тоненькі довгі смужки, перекладіть їх в салатник, додайте необхідну кількість натертого часнику і знову перемішайте все разом. Потім додайте майонез, закрийте салатник харчовою плівкою і поставте його в холодильник приблизно на двадцять хвилин.
- Безпосередньо перед подачею до морквяного салату з ковбасою додайте дрібні сухарики. Не рекомендується додавати сухарі в салат під час приготування, оскільки вони просто розмокнуть, і страва не буде дуже смачною.
- Якщо ви готуєте такий морквяний салат на свято, ви можете також додати подрібнені горіхи, наприклад, пекан або фундук. Крім того, соковитий морквяний салат стане більш ефектним, якщо до нього додати свіжу зелень, наприклад, кінзу або петрушку.
Сухарики для морквяного салату можна приготувати самостійно, але якщо вам не хочеться займатися їх приготуванням, ви можете просто використовувати готові дрібні сухарі з будь-яким смаком, які завжди можна придбати в магазині. Крім того, ті, хто не дуже любить ковбасні вироби, можуть замінити цей продукт будь-яким вареним м'ясом за смаком, наприклад, куркою.