Грецький салат із сухариками

Грецький салат із сухариками
4.7
(9)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 помідори
  • 3 огірки
  • 200-250 г сиру Фета
  • 250 г білого хліба
  • 150 г оливок без кісточок
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина (найкраще фіолетова)
  • 80-100 мл оливкової олії
  • 0,5 лимона
  • декілька листків салату
  • приправа "Орегано" - за смаком
  • сіль, перець, спеції та приправи - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Нарізати білий хліб на невеликі кубики однакового розміру, викласти на лист, збризнути 50 мл оливкової олії, посипати сіллю, перцем і спеціями. Пекти сухарики близько 10-15 хвилин при 200 °C.
  2. Вийняти лист з духовки і залишити до повного охолодження. За цей час підготувати інші інгредієнти для грецького салату.
  3. Помідори, болгарський перець і огірки помити. Огірки та помідори нарізати на великі кубики. Болгарський перець очистити від насіння та нарізати соломкою.
  4. Цибулину очистити і нарізати тонкими напівкільцями (якщо вона гірка - ошпарити окропом, злити його і просушити цибулю на рушнику). Листки салату промити та порвати руками на маленькі шматочки, сир Фета нарізати невеликими кубиками.
  5. З половини лимона вичавити увесь сік, процідити через сито і змішати з рештою олії, сіллю, перцем і орегано. З'єднати огірки, помідори, перець, оливки, цибулю та салат у одній мисці.
  6. Тільки перед подачею додати сир, сухарики, заправити соусом з лимонного соку і олії, перемішати і подавати грецький салат з оригінальними сухариками до столу. Смачного!

Цікавий факт:

Грецький салат, також відомий як "хоріатики", є одним з найпопулярніших страв грецької кухні. Він відзначається свіжими овочами, сиром Фета і гармонійним поєднанням смаків. Додавши оригінальні сухарики, ви надаєте цьому класичному салату новий, цікавий аспект, який здивує ваші смакові рецептори.

Готуйте, не соромтеся! Успіхів вам!