Грецький салат із сухариками
Кухня
Інгредієнти:
- 4 помідори
- 3 огірки
- 200-250 г сиру Фета
- 250 г білого хліба
- 150 г оливок без кісточок
- 1 болгарський перець
- 1 цибулина (найкраще фіолетова)
- 80-100 мл оливкової олії
- 0,5 лимона
- декілька листків салату
- приправа "Орегано" - за смаком
- сіль, перець, спеції та приправи - за смаком
Рецепт приготування:
- Нарізати білий хліб на невеликі кубики однакового розміру, викласти на лист, збризнути 50 мл оливкової олії, посипати сіллю, перцем і спеціями. Пекти сухарики близько 10-15 хвилин при 200 °C.
- Вийняти лист з духовки і залишити до повного охолодження. За цей час підготувати інші інгредієнти для грецького салату.
- Помідори, болгарський перець і огірки помити. Огірки та помідори нарізати на великі кубики. Болгарський перець очистити від насіння та нарізати соломкою.
- Цибулину очистити і нарізати тонкими напівкільцями (якщо вона гірка - ошпарити окропом, злити його і просушити цибулю на рушнику). Листки салату промити та порвати руками на маленькі шматочки, сир Фета нарізати невеликими кубиками.
- З половини лимона вичавити увесь сік, процідити через сито і змішати з рештою олії, сіллю, перцем і орегано. З'єднати огірки, помідори, перець, оливки, цибулю та салат у одній мисці.
- Тільки перед подачею додати сир, сухарики, заправити соусом з лимонного соку і олії, перемішати і подавати грецький салат з оригінальними сухариками до столу. Смачного!
Цікавий факт:
Грецький салат, також відомий як "хоріатики", є одним з найпопулярніших страв грецької кухні. Він відзначається свіжими овочами, сиром Фета і гармонійним поєднанням смаків. Додавши оригінальні сухарики, ви надаєте цьому класичному салату новий, цікавий аспект, який здивує ваші смакові рецептори.
Готуйте, не соромтеся! Успіхів вам!