Салат з кальмарами та грибами

Салат з кальмарами та грибами
4.0
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г печериць
  • 300 г кальмарів (розморожених)
  • 2-3 огірки
  • 100 г крабових паличок (не обов'язково)
  • 1 цибулина
  • майонез за смаком
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Ретельно вимийте гриби та наріжте їх на невеликі кубики. Очистіть та дрібно наріжте цибулю. Розігрійте кілька ложок рослинної олії на сковороді та додайте нарізану цибулю. Смажте її на слабкому вогні до золотистого кольору.
  2. Додайте до сковороди печериці, збільшіть вогонь до середнього та смажте їх разом з цибулею, помішуючи лопаткою, протягом 15 хвилин. Додайте сіль за смаком ближче до кінця смаження.
  3. Тим часом в каструлі доведіть до кипіння воду, попередньо підсоливши її. Помийте кальмари та опустіть їх у киплячу воду, варіть протягом максимум однієї хвилини після закипання. Одразу злийте окроп і залиште кальмари остигати.
  4. Потім наріжте їх на дрібну соломку. Помийте свіжі огірки та також наріжте їх дрібною соломкою. Крабові палички наріжте на невеликі шматочки. У мисці або салатниці змішайте охолоджені гриби з цибулею, кальмарами, крабовими паличками, огірками, підсоліть за смаком, заправте майонезом та перемішайте.
  5. Салат з кальмарами та грибами можна подавати до столу відразу після приготування. Смачного!

Додаткові варіації:

  • Додайте свіжу зелень, таку як кроп, петрушку або базилік, для більш насиченого смаку.
  • Замість крабових паличок можна використовувати варених креветок або восьминіжки.
  • Спробуйте додати трохи свіжого лимонного соку для освіжаючого акценту.

Не забудьте прикрасити салат перед подачею та насолодитися цим чудовим поєднанням морепродуктів і грибів!