Салат "Соняшник" з чіпсами: рецепт класичний

Салат "Соняшник" з чіпсами: рецепт класичний
4.3
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • філе куряче копчене - 300 г
  • твердий сир - 100 г
  • цибуля - 1 шт.
  • Яйця - 3 шт.
  • свіжі печериці - 300 г
  • соняшникова олія - 2 ст. л.
  • сіль - за смаком
  • майонез - за смаком

Для оформлення:

  • чіпси - 20 шт.
  • маслини без кісточок - 1 банка
  • петрушка свіжа - 1 гілочка
  • помідор чері - 1 шт.

Рецепт приготування:

  1. Філе куряче наріжте соломкою, цибулю дрібно поріжте.
  2. Гриби посмажте на сковоріді разом з цибулею до готовності.
  3. Яйця сваріть і наріжте дрібно, можна також натерти їх на тертці, при цьому білки розділіть в одну миску, а жовтки - в іншу.
  4. Розпочніть складати салат: розкладіть шар курки та змастіть його майонезом.
  5. Потім додайте шар білків, яєць та посмажених печериць, за смаком посоліть, а потім знову змастіть майонезом.
  6. Останнім шаром покладіть тертий сир та змастіть майонезом.
  7. Посипте верх салату тертим жовтком, зробіть мережку з майонезу, наріжте маслини навпіл і викладіть їх у формі "соняшника".
  8. Прикрасьте готовий салат зеленню і зробіть "пелюстки" з чіпсів.
  9. Залиште закуску в холодильнику на декілька годин, щоб шари просочилися смаком, а потім подавайте на стіл.

Цей салат "Соняшник" стане окрасою будь-якого свята і порадує всіх гостей своїм неймовірним смаком і виглядом!