Салат "Соняшник" з чіпсами: рецепт класичний
Кухня
Інгредієнти:
- філе куряче копчене - 300 г
- твердий сир - 100 г
- цибуля - 1 шт.
- Яйця - 3 шт.
- свіжі печериці - 300 г
- соняшникова олія - 2 ст. л.
- сіль - за смаком
- майонез - за смаком
Для оформлення:
- чіпси - 20 шт.
- маслини без кісточок - 1 банка
- петрушка свіжа - 1 гілочка
- помідор чері - 1 шт.
Рецепт приготування:
- Філе куряче наріжте соломкою, цибулю дрібно поріжте.
- Гриби посмажте на сковоріді разом з цибулею до готовності.
- Яйця сваріть і наріжте дрібно, можна також натерти їх на тертці, при цьому білки розділіть в одну миску, а жовтки - в іншу.
- Розпочніть складати салат: розкладіть шар курки та змастіть його майонезом.
- Потім додайте шар білків, яєць та посмажених печериць, за смаком посоліть, а потім знову змастіть майонезом.
- Останнім шаром покладіть тертий сир та змастіть майонезом.
- Посипте верх салату тертим жовтком, зробіть мережку з майонезу, наріжте маслини навпіл і викладіть їх у формі "соняшника".
- Прикрасьте готовий салат зеленню і зробіть "пелюстки" з чіпсів.
- Залиште закуску в холодильнику на декілька годин, щоб шари просочилися смаком, а потім подавайте на стіл.
Цей салат "Соняшник" стане окрасою будь-якого свята і порадує всіх гостей своїм неймовірним смаком і виглядом!