Ікра з буряків

Ікра з буряків
4.7
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • зелені помідори - 550 г
  • буряк - 1 кг
  • перець душистий - 6 горошин
  • болгарський перець - 600 г
  • цибуля - 450 г
  • мелений перець - за смаком
  • сіль - за смаком
  • рослинна олія - 0,5 ст.
  • цукор - за смаком

Рецепт приготування:

Для створення цієї смачної ікри зі свіжого буряка вибирайте цілі та непошкоджені овочі.

  1. Наріжте дрібно помідори та цибулю. Подрібніть болгарський перець соломкою, а буряк натріть на тертці.
  2. Велику сковороду нагрійте, влийте туди рослинну олію, потім покладіть до неї нарізану цибулю та обсмажте її.
  3. Поступово додайте до цибулі інші овочі та спеції за смаком.
  4. Тушкуйте масу приблизно 40 хвилин, доки овочі не стануть м'якими.
  5. Готову ікру перекладіть в банки та закрийте кришками. Заготівлю стерилізуйте протягом 20 хвилин.

Для найбільшої ніжності та соковитості ікри використовуйте буряк вінегретного сорту.

Цікавий факт:

Ікра зі свіжого буряка - це смачна та корисна страва, що багата вітамінами та антиоксидантами. Вона може стати справжньою окрасою вашого святкового столу або просто чудовим додатком до сніданку. Завдяки різноманітності овочів, ця страва завжди виглядає яскраво та апетитно. Спробуйте приготувати її, порадуйте свою родину та гостей неймовірним смаком!