Салат "Різдвяний вінок"

Салат "Різдвяний вінок"
4.2
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 великий або 2 середніх буряка
  • 300 г свинини
  • 3 картоплини
  • 200 г твердого сиру
  • 1 червона цибулина
  • 4 ст.л. сметани
  • 4 ст.л. майонезу
  • 2 ст.л. гострого кетчупу
  • 50 г грецьких горіхів
  • великий пучок кропу, петрушки та зеленої цибулі
  • 3 ст.л. оцту
  • 1 ст.л. води
  • 1 ст.л. цукру
  • сіль за смаком
  • оливки без кісточок, зерна гранату, та кукурудзи для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Свинину заздалегідь варити в киплячій солоній воді до готовності (близько 1 години). Картоплю з буряком вимити та опустити в окрему каструлю з киплячою водою, варити приблизно півгодини.
  2. Потім вийняти картоплю й залишити її охолоджуватися. Буряк варити ще півгодини до готовності. Очищені овочі натерти на великій тертці й розкласти на різні тарілки. М'ясо нарізати соломкою.
  3. Сир натерти на дрібній тертці, цибулю очистити й нарізати дрібними шматочками. Покласти цибулю в невелику ємність, додати цукор з оцтом і водою, розмішати й залишити на 15-20 хвилин маринуватися.
  4. Горіхи очистити та трохи обсмажити на сухій сковорідці, після чого дрібно порізати їх ножем. В окремій мисці змішати сметану з кетчупом та майонезом до рівномірного кольору.
  5. Викласти на велику плоску тарілку натерту варену картоплю і сформувати з неї форму різдвяного віночка. Змастити картоплю сметанним соусом, викласти зверху м'ясо, соус, сир, покрити весь салат сумішшю натертого буряка з горіхами та посипати дрібно нарізаною зеленню.
  6. Знову надати салату руками вигляд різдвяного віночка, прикрасити оливками, зернами гранату та кукурудзи. Залишити новорічний салат принаймні на 2 години у холодильнику перед подачею.

Цікавий факт:

Традиція прикрашати стіл яскравими салатами-віночками на Різдво та Новий рік походить з  Європи. Салат-віночок є символом свята та втіленням  різдвяної та новорічної атмосфери. Цей смачний салат можна виготовити різними способами, додавши свої улюблені інгредієнти та оформивши його унікальним чином. Смачного вам Різдвяного настрію!