Салат "Різдвяний вінок"
Кухня
Інгредієнти:
- 1 великий або 2 середніх буряка
- 300 г свинини
- 3 картоплини
- 200 г твердого сиру
- 1 червона цибулина
- 4 ст.л. сметани
- 4 ст.л. майонезу
- 2 ст.л. гострого кетчупу
- 50 г грецьких горіхів
- великий пучок кропу, петрушки та зеленої цибулі
- 3 ст.л. оцту
- 1 ст.л. води
- 1 ст.л. цукру
- сіль за смаком
- оливки без кісточок, зерна гранату, та кукурудзи для прикраси
Рецепт приготування:
- Свинину заздалегідь варити в киплячій солоній воді до готовності (близько 1 години). Картоплю з буряком вимити та опустити в окрему каструлю з киплячою водою, варити приблизно півгодини.
- Потім вийняти картоплю й залишити її охолоджуватися. Буряк варити ще півгодини до готовності. Очищені овочі натерти на великій тертці й розкласти на різні тарілки. М'ясо нарізати соломкою.
- Сир натерти на дрібній тертці, цибулю очистити й нарізати дрібними шматочками. Покласти цибулю в невелику ємність, додати цукор з оцтом і водою, розмішати й залишити на 15-20 хвилин маринуватися.
- Горіхи очистити та трохи обсмажити на сухій сковорідці, після чого дрібно порізати їх ножем. В окремій мисці змішати сметану з кетчупом та майонезом до рівномірного кольору.
- Викласти на велику плоску тарілку натерту варену картоплю і сформувати з неї форму різдвяного віночка. Змастити картоплю сметанним соусом, викласти зверху м'ясо, соус, сир, покрити весь салат сумішшю натертого буряка з горіхами та посипати дрібно нарізаною зеленню.
- Знову надати салату руками вигляд різдвяного віночка, прикрасити оливками, зернами гранату та кукурудзи. Залишити новорічний салат принаймні на 2 години у холодильнику перед подачею.
Цікавий факт:
Традиція прикрашати стіл яскравими салатами-віночками на Різдво та Новий рік походить з Європи. Салат-віночок є символом свята та втіленням різдвяної та новорічної атмосфери. Цей смачний салат можна виготовити різними способами, додавши свої улюблені інгредієнти та оформивши його унікальним чином. Смачного вам Різдвяного настрію!