Салат "Гранатовий браслет" з яловичиною

Салат "Гранатовий браслет" з яловичиною
4.0
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г вареної яловичини
  • 1 буряк
  • 1 гранат
  • 2 картоплини
  • 2 яйця
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • майонез - за смаком
  • сіль - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Варимо яловичину до готовності в киплячій підсоленій воді (приблизно 1-1,5 години).
  2. Яйця кладемо у каструлю з холодною водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після закипання додаємо промиту моркву, картоплю та буряк. Варимо ще 10 хвилин після закипання, потім перекладаємо яйця в холодну воду. Овочі варимо ще 20-30 хвилин після того, як яйця зварилися.
  3. Виймаємо картоплю з морквою з каструлі та залишаємо остигати повністю. Буряк варимо приблизно ще 30 хвилин після зваріння картоплі та моркви. Готовий буряк охолоджуємо.
  4. Очищуємо всі овочі від шкірки та натираємо на великій тертці. Розкладаємо по різним тарілкам. Яйця очищуємо від шкаралупи, також теремо на великій тертці і відкладаємо убік. Варене м'ясо нарізаємо дрібними кубиками.
  5. Цибулю очищуємо і ріжемо дрібними шматочками, смажимо на слабкому вогні до золотистого кольору. Перекладаємо підсмажену цибулю на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.
  6. У центрі великої плоскої тарілки ставимо склянку дном догори. Навколо неї викладаємо наполовину розтертий м'ясний напівфабрикат, змащуємо майонезом. Потім вкладаємо шарами моркву, картоплю та половину буряку, змащуючи кожен шар майонезом.
  7. Покриваємо буряк підсмаженою цибулею, змащуємо майонезом, вкладаємо решту м'яса, знову змащуємо майонезом і посипаємо вареними яйцями. Обмащуємо майонезом поверхню та боки салату, рівномірно покриваємо рештою буряку, слабенько змащуємо її майонезом і прикрашаємо зернятками граната.
  8. Залишаємо салат "Гранатовий браслет" з яловичиною в холодильнику принаймні на 2 години, щоб пропитався. Витягаємо салат з холодильника, знімаємо склянку з центра і подаємо страву до столу. Смачного!

Цікавий факт:

Салат "Гранатовий браслет" має назву, яка відтворює вигляд та смак страви. Гранатові зерна, розсипані по поверхні салату, створюють візерунок, нагадуючий витончений браслет. Крім того, гранатовий сік додає салату освіжаючий та ароматний акцент, підкреслюючи його унікальний смак. Салат "Гранатовий браслет" - це не тільки ситна та смачна страва, але і витончений шедевр кулінарного мистецтва.