Салат "Мімоза" (з маслом)

Салат "Мімоза" (з маслом)
4.9
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованої сардини або горбуші (приблизно 300 г)
  • 5 яєць
  • 150 г майонезу
  • 100 г твердого сиру
  • 80-100 г вершкового масла
  • 1 цибулина
  • невеликий пучок петрушки
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Яйця залити холодною водою, поставити на вогонь і варити приблизно 10 хвилин після закипання. Зняти каструлю з вогню, злити кип'яток, залити варені яйця льодяною водою і залишити охолоджуватись. Вершкове масло на 15 хвилин відправити у морозилку, а потім повернути в холодильник.
  2. Цибулю очистити і дрібно порізати, залити її сумішшю 1 ст. л. оцту із 1 ч. л. цукру, залишити на 15 хвилин. Тим часом натерти сир на великій тертці, злити олію з рибних консерв і розтерти рибу виделкою (кісточки не обов'язково видаляти).
  3. Очистити яйця від шкаралупи, розділити на білки і жовтки. Останні ретельно розтерти виделкою на крихту, білки натерти на великій тертці і відкласти на окрему тарілку. Петрушку промити і обсушити.
  4. Викласти на дно салатниці натерті білки, покрити їх натертим сиром, розтертою рибою та змастити всі шари майонезом. Посипати майонез маринованою цибулею, натерти на великій тертці охолоджене вершкове масло.
  5. Рівномірно обмазати салат з усіх боків залишком майонезу, покрити натертими жовтками, прикрасити петрушкою і поставити в холодильник. Салат "Мімоза" з маслом повинен настоятися у холоді принаймні 2 години перед подачею.

Цей незабутній салат "Мімоза" з вершковим маслом є справжньою класикою у світі кулінарії. Він ідеально підійде як на святковий стіл, так і на звичайний вечір, подарувавши вам та вашим гостям смакову насолоду. Сочна риба, ніжні яйця, ароматний сир та ніжне вершкове масло створюють гармонійне поєднання смаків і текстур. Пам'ятайте, що правильне охолодження салату додасть йому ще більше насиченості та смакових відтінків. Приготуйте цей салат "Мімоза" з вершковим маслом та порадуйте своїх близьких чудовим смаком!