Салат "Мімоза" (з маслом)
Кухня
Інгредієнти:
- 1 банка консервованої сардини або горбуші (приблизно 300 г)
- 5 яєць
- 150 г майонезу
- 100 г твердого сиру
- 80-100 г вершкового масла
- 1 цибулина
- невеликий пучок петрушки
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Яйця залити холодною водою, поставити на вогонь і варити приблизно 10 хвилин після закипання. Зняти каструлю з вогню, злити кип'яток, залити варені яйця льодяною водою і залишити охолоджуватись. Вершкове масло на 15 хвилин відправити у морозилку, а потім повернути в холодильник.
- Цибулю очистити і дрібно порізати, залити її сумішшю 1 ст. л. оцту із 1 ч. л. цукру, залишити на 15 хвилин. Тим часом натерти сир на великій тертці, злити олію з рибних консерв і розтерти рибу виделкою (кісточки не обов'язково видаляти).
- Очистити яйця від шкаралупи, розділити на білки і жовтки. Останні ретельно розтерти виделкою на крихту, білки натерти на великій тертці і відкласти на окрему тарілку. Петрушку промити і обсушити.
- Викласти на дно салатниці натерті білки, покрити їх натертим сиром, розтертою рибою та змастити всі шари майонезом. Посипати майонез маринованою цибулею, натерти на великій тертці охолоджене вершкове масло.
- Рівномірно обмазати салат з усіх боків залишком майонезу, покрити натертими жовтками, прикрасити петрушкою і поставити в холодильник. Салат "Мімоза" з маслом повинен настоятися у холоді принаймні 2 години перед подачею.
Цей незабутній салат "Мімоза" з вершковим маслом є справжньою класикою у світі кулінарії. Він ідеально підійде як на святковий стіл, так і на звичайний вечір, подарувавши вам та вашим гостям смакову насолоду. Сочна риба, ніжні яйця, ароматний сир та ніжне вершкове масло створюють гармонійне поєднання смаків і текстур. Пам'ятайте, що правильне охолодження салату додасть йому ще більше насиченості та смакових відтінків. Приготуйте цей салат "Мімоза" з вершковим маслом та порадуйте своїх близьких чудовим смаком!