Салат із консервованих кальмарів

Салат із консервованих кальмарів
4.2
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованих кальмарів (вагою близько 250 гр)
  • 2 яйця
  • 1 великий огірок (або 2 середніх)
  • майонез опціонально
  • кілька гілочок петрушки та кропу
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Відкрити банку з консервованими кальмарами та злити рідину. Порізати тушки кальмарів невеликими смужками або кубиками і скласти в салатницю. Яйця покласти в каструлю з киплячою водою і варити їх до готовності близько 10 хвилин.
  2. Огірок вимити, порізати невеликими кубиками і додати в салатницю до консервованих кальмарів. Коли яйця зваряться круто, злити гарячу воду і залити їх холодною водою. Залишити яйця на кілька хвилин остигати.
  3. Зелень промити, обсушити та нашаткувати. Яйця очистити від шкаралупи і порізати невеликими кубиками, додати в салатницю. Додати сіль за смаком і ретельно перемішати. Заправити готовий салат із консервованих кальмарів майонезом і подавати до столу. Смачного!

Для того, щоб створити цей незвичайний салат, вам знадобиться лише кілька інгредієнтів і кілька простих кулінарних кроків. Салат із консервованих кальмарів має освіжаючий смак, а його текстура та аромат здатні вразити навіть найвибагливіших гурманів. Цей салат чудово підходить як гарнір до основної страви або як самостійна страва на святковому столі. Не сумнівайтеся, цей салат стане одним з улюблених рецептів вашої родини та гостей!