Салат "Мімоза з яблуками"

Салат "Мімоза з яблуками"
3.5
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 крупне яблуко
  • 200 г твердого сиру
  • 200 г рибних консервів
  • 3 цибулі
  • 3 картоплини
  • 3 яйця
  • 50 г вершкового масла
  • 1-2 ч. л. лимонного соку
  • майонез - за смаком
  • кілька гілочок петрушки для прикрашання
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. В каструлю положіть яйця, залийте їх великою кількістю холодної води та поставте на вогонь. Після закипання посоліть воду та опустіть туди неочищену картоплю (попередньо промийте її). Через 10 хвилин після закипання вийміть з киплячої води яйця та покладіть їх у миску з холодною водою.
  2. Цибулю очистіть та дуже дрібно наріжте, положіть в друшляк та облийте киплячою водою. Сир натріть на дрібній терці, відкрийте банку з рибними консервами та добре розмішайте їх разом з рідиною, виделкою. Охолодженні яйця очистіть від шкаралупи та відокреміть білки від жовтків.
  3. Білки та жовтки натріть на дрібній терці, положіть в різні тарілки. Картоплю злийте через 25-30 хвилин після закипання, дайте їй охолонути.
  4. Очистіть картоплю від шкірки, наріжте на дрібні кубики або натріть на грубій терці та покладіть на дно салатниці, трохи поперчіть і посоліть за смаком.
  5. Змастіть картопляний шар майонезом і викладіть на нього подріблену рибу, також змастіть її майонезом. Покрийте все обсмаженою цибулею, посипте натертими білками і змастіть майонезом.
  6. Яблуко розріжте навпілу, вийміть серцевину та шкірку, натріть м'яку частину на грубій терці. Викладіть терте яблуко на білковий шар, полийте його лимонним соком. Посипте шар тертим сиром, потім дрібними шматочками вершкового масла, змастіть майонезом і прикрасьте натертими жовтками. Також можна приготувати Мімозу на плоскому великому блюді.
  7. Покрийте салатницю кришкою або плівкою для зберігання їжі та поставте в холодильник щонайменше на годину. Мімоза з яблуками буде ще смачнішою, якщо дати їй настоятись на 4 години. Потім вийміть страву, прикрасьте її гілочками свіжої петрушки та подавайте до столу.