Салат із тунцем і яйцем
Кухня
Інгредієнти:
- 5 яєць
- 1 банка консервованого тунця (близько 250-300 гр)
- 100 гр твердого сиру
- 1 цибулина
- 50 гр вершкового масла
- кілька пір'їн зеленої цибулі
- майонез опціонально
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- У каструлі закип'ятити воду й опустити туди яйця. Варити яйця приблизно 10-12 хвилин до готовності. Потім злити гарячу воду і залити вміст каструлі холодною водою, залишити на 2-3 хвилини.
- Сир натерти на дрібній тертці. Відкрити банку з консервованим тунцем, розім'яти його виделкою. Цибулю очистити й порізати тонкими півкільцями. Скласти подрібнену цибулю в невелику місткість і залити окропом на 10 хвилин. Вершкове масло покласти на 5 хвилин у морозилку. Зелену цибулю промити, обсушити і дрібно порізати.
- Скласти салат із тунцем і яйцем шарами в салатницю або на велику тарілку. Білок варених яєць відокремити від жовтків і натерти на тертці, викласти на дно блюда. Зверху посипати рівномірним шаром тертого сиру і покрити подрібненим консервованим тунцем.
- Злити воду з цибулі, просушити її серветкою і викласти на шар тунця. Змастити цибулю майонезом. Жовтки трьох варених яєць натерти на тертці та посипати ними майонез. Вершкове масло вийняти з морозилки і натерти на тертці поверх жовткового шару, змастити невеликою кількістю майонезу.
- Два жовтки, що залишилися, натерти на тертці й рівномірно обсипати весь салат. Зелену цибулю промити, обсушити і дрібно порізати. Прикрасити готовий салат із тунцем подрібненою цибулею і відправити в холодильник.
- Якщо салат із тунцем і яйцем настоїться в холодильнику щонайменше годину, він буде смачнішим. Вийняти салат із холодильника, дати йому постояти 5 хвилин і подавати до столу. Смачного!
За власним смаком можна вносити зміни в рецепт. Наприклад, можна додати свіжий огірок, кукурудзу або різні види зелені. Важливо зважати на власні вподобання та дотримуватися основних правил гармонійного поєднання смаків.