Салат із тунцем і яйцем

Салат із тунцем і яйцем
4.0
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 яєць
  • 1 банка консервованого тунця (близько 250-300 гр)
  • 100 гр твердого сиру
  • 1 цибулина
  • 50 гр вершкового масла
  • кілька пір'їн зеленої цибулі
  • майонез опціонально
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлі закип'ятити воду й опустити туди яйця. Варити яйця приблизно 10-12 хвилин до готовності. Потім злити гарячу воду і залити вміст каструлі холодною водою, залишити на 2-3 хвилини.
  2. Сир натерти на дрібній тертці. Відкрити банку з консервованим тунцем, розім'яти його виделкою. Цибулю очистити й порізати тонкими півкільцями. Скласти подрібнену цибулю в невелику місткість і залити окропом на 10 хвилин. Вершкове масло покласти на 5 хвилин у морозилку. Зелену цибулю промити, обсушити і дрібно порізати.
  3. Скласти салат із тунцем і яйцем шарами в салатницю або на велику тарілку. Білок варених яєць відокремити від жовтків і натерти на тертці, викласти на дно блюда. Зверху посипати рівномірним шаром тертого сиру і покрити подрібненим консервованим тунцем.
  4. Злити воду з цибулі, просушити її серветкою і викласти на шар тунця. Змастити цибулю майонезом. Жовтки трьох варених яєць натерти на тертці та посипати ними майонез. Вершкове масло вийняти з морозилки і натерти на тертці поверх жовткового шару, змастити невеликою кількістю майонезу.
  5. Два жовтки, що залишилися, натерти на тертці й рівномірно обсипати весь салат. Зелену цибулю промити, обсушити і дрібно порізати. Прикрасити готовий салат із тунцем подрібненою цибулею і відправити в холодильник.
  6. Якщо салат із тунцем і яйцем настоїться в холодильнику щонайменше годину, він буде смачнішим. Вийняти салат із холодильника, дати йому постояти 5 хвилин і подавати до столу. Смачного!

За власним смаком можна вносити зміни в рецепт. Наприклад, можна додати свіжий огірок, кукурудзу або різні види зелені. Важливо зважати на власні вподобання та дотримуватися основних правил гармонійного поєднання смаків.