Ідеальний рецепт салату з мідій для справжніх гурманів!

 Ідеальний рецепт салату з мідій для справжніх гурманів!
4.8
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр мідій (заморожених або маринованих)
  • 200 гр консервованого горошку
  • 2 яйця
  • 100 гр пекінської капусти або листя салату
  • 1 невелика цибулина (бажано фіолетова)
  • 1 болгарський перець (за бажанням)
  • сметана опціонально
  • 1 ч.л. гірчиці
  • кілька гілочок свіжої зелені
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви використовуєте для салату мариновані мідії, потрібно просто відкинути вміст банки на друшляк і дати стекти всьому соку. Вага заморожених мідій має дорівнювати 250 гр без льоду (тобто в розмороженому вигляді). У каструлі закип'ятити і підсолити воду (якщо мідії мариновані, цей пункт можна пропустити).
  2. Варено-морожені мідії варити близько 2 хвилин після закипання в підсоленій воді. Якщо у вас просто заморожені мідії, потрібно варити їх 7 хвилин після закипання води. Свіжі мідії в панцирі готувати 12 хвилин.
  3. Відкинути готові мідії на друшляк і дати стекти воді. Якщо потрібно - очистити мідії від панцирів. Яйця опустити в каструлю з киплячою водою і варити близько 10 хвилин після закипання. Потім злити гарячу воду і залити варені яйця холодною водою.
  4. Цибулю очистити і порізати тонкими четвертинками, скласти в невелику ємність. Залити цибулю окропом на кілька секунд і злити. Відкрити банку з консервованим горошком і злити рідину. Пекінську капусту нашаткувати, трохи посолити і злегка пом'яти руками.
  5. Остиглі яйця очистити від шкаралупи і порізати невеликими кубиками. Зелень промити, обсушити і дрібно нарізати. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати дрібними кубиками. З'єднати в салатниці мідії, яйця, цибулю, перець, горошок, подрібнену капусту/салат, зелень, додати сіль за смаком і ретельно перемішати.
  6. В окремій ємності з'єднати сметану з гірчицею і розмішати. Заправити салат із мідіями отриманим соусом і перемішати. Салат із мідій можна подавати до столу одразу після приготування. Смачного!

Тепер, коли ви знаєте всі секрети приготування салату з мідій, скористайтеся цим рецептом, щоб потішити себе і своїх близьких неперевершеним смаком і користю для здоров'я. Здоровий, смачний і простий у приготуванні - цей салат із мідіями стане вашим улюбленим рецептом на кожен день!