Неймовірно смачний салат з креветками та грибами

Неймовірно смачний салат з креветками та грибами
3.7
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр креветок (без льоду)
  • 300 гр грибів (бажано печериць)
  • 2 середніх яблука близько 150-200 гр кожне
  • 200 гр майонезу (можна замінити сметаною)
  • 1 маленька баночка маслин, вагою близько 150 гр
  • 1 велика цибулина
  • півлимона (сік)
  • невеликий пучок листя салату (можна замінити пекінською капустою близько 100 гр)
  • 3-4 маринованих огірка
  • 1,5 ч.л. гірчиці
  • кілька гілочок петрушки та кропу
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Лісові гриби потрібно відварити в киплячій підсоленій воді протягом 20-30 хвилин (для білих грибів достатньо 15 хвилин). Якщо ви використовуєте печериці, їх потрібно просто вимити і нарізати тонкими пластинками.
  2. Відварені гриби відкинути на друшляк і залишити стікати від води, потім нарізати пластинками. На сковорідку влити кілька ложок олії і поставити на вогонь. У розігріту олію викласти гриби.
  3. Смажити печериці на середньому вогні близько 10-15 хвилин до готовності, періодично помішуючи. Попередньо відварені гриби можна смажити менше - близько 5-7 хвилин. Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати.
  4. Цибулю почистити й порізати тонкими півкільцями, скласти в невелику ємність і залити окропом на 5 хвилин. Злити окріп і просушити цибулю серветкою.
  5. У каструлю влити воду і поставити на вогонь. Після закипання додати в неї кріп і сіль. Ще через півхвилини додати заморожені креветки. Варити креветки для салату близько 2 хвилин після закипання. Відкинути креветки на друшляк і залишити остигати та стікати від води.
  6. Потім очистити креветки від панцира і скласти в салатницю. Мариновані огірки порізати тонкими кружечками або півколом. Яблука очистити від шкірки, кісточок і порізати м'якоть тонкими скибочками. Скропити яблука 1 ст.л. лимонного соку.
  7. Відкрити банку з маслинами і злити зайву рідину, порізати кожну маслину вздовж на дві частини. У невеликій ємності з'єднати майонез/сметану з лимонним соком, що залишився, і гірчицею, ретельно розмішати виделкою до однорідного кольору і консистенції.
  8. У салатницю з креветками викласти огірки, смажені гриби, цибулю, яблука, посолити і перемішати. Заправити салат із креветками та грибами майонезним соусом і перемішати. Листя салату промити й обсушити, викласти на дно салатниці.
  9. Зверху на листя викласти салат, прикрасити його маслинами та подрібненою петрушкою. Подавати салат із креветками та грибами одразу після приготування. Смачного!

Цей салат із креветками та грибами стане справжньою окрасою будь-якого святкового столу. Спробуйте поєднати ніжність креветок та аромат грибів, духмяність цибулі та свіжість огірків. Разом із маслинами та соковитими яблуками він створить неперевершений смаковий букет. Спробуйте цей салат і потіште своїх гостей неперевершеним смаком та оригінальним поєднанням інгредієнтів.