Салат "Гранатовий браслет"

Салат "Гранатовий браслет"
3.8
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 буряки
  • 2 картоплини
  • 2 моркви
  • 200 г копченого курячого філе
  • 2 яйця
  • 1 цибулина
  • 1 гранат
  • жменя горіхів грецьких (близько 50 г)
  • майонез за смаком
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Яйця покласти у велику каструлю, налити багато холодної води та поставити на вогонь. Після закипання води опустити в неї всі попередньо вимиті овочі.
  2. Через 10 хвилин після повторного закипання води вийняти з каструлі яйця і покласти їх в окрему миску з льодяною водою, залишити до повного охолодження.
  3. Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками, покласти в друшляк та промити під струменем окропу, залишити стекати від води. Копчену курку нарізати дрібними кубиками. Яйця очистити і натерти на крупній тертці.
  4. Через півгодини після початку варіння овочів вийняти моркву та картоплю і залишити їх охолоджуватись. Очистити варені овочі від шкірки, натерти на крупній тертці та розкласти по різним тарілкам.
  5. Ще через півгодини (тобто через 50-60 хвилин після закипання води з овочами вийняти з каструлі буряк.
  6. У центрі великої та плоскої посудини поставити стакан дном догори. Починати складати салат шарами навколо стакана у формі кільця. Викласти половину копченої курки, змастити її майонезом.
  7. Наступним шаром виложити моркву, поперчити, посолити за смаком та змастити майонезом. Потім додати картоплю, посолити, поперчити, змастити майонезом і додати горіхи. Викласти половину буряка, посолити, поперчити і змастити майонезом.
  8. Потім покласти шар горіхів, всю замочену цибулю, курку, змастити майонезом, і знову посипати горіхами. Виложити натерті яйця, посолити, поперчити та змастити майонезом. Покрити весь салат натертим буряком, трохи посолити і поперчити, рівномірно змастити майонезом.
  9. Посипати все кільце салату зернами граната і прибрати посудину в холодильник щонайменше на 4 години для просочення. Готовий салат "Гранатовий браслет" можна прикрасити за вашим бажанням та подавати до столу. Смачного!

Цей салат "Гранатовий браслет" відомий своїм унікальним способом подачі та вражаючим поєднанням смаків. Гранатові зерна, що прикрашають салат, надають йому свіжості та ніжного кисло-солодкого смаку. Кольорові шари овочів, курки та яєць створюють чарівну ілюзію гранатового браслета. Цей салат неодмінно стане визначним елементом будь-якого святкового столу та порадує вашіх гостей неперевершеним смаком та оригінальним виглядом. Спробуйте приготувати цей шедевр самостійно і насолоджуйтесь кулінарною магією!