Салат із кальмарами та болгарським перцем
Кухня
Інгредієнти:
- 500 гр кальмарів
- 3 цибулини
- 180 мл чистої води
- 1 невеликий болгарський перець
- 7 ст.л. оцту 9%
- 6 горошин чорного перцю
- 2 ст.л. рослинної олії
- 2 лаврові листки
- 2 ч.л. цукру
- 1 ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Заморожені кальмари розморозити, очистити від шкірки. Поки розморожуються кальмари, приготувати маринад для салату. У невелику миску влити воду, оцет, сіль, цукор і ретельно розмішати до повного розчинення всіх інгредієнтів.
- Цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями, розподілити по всьому дну каструлі. Зверху покласти лаврове листя і горошини перцю. Залити оцтовою рідиною і поставити каструлю на вогонь. Відразу після закипання зняти каструлю з вогню і залишити остигати на годину.
- після цього прибрати каструлю в холодильник ще на годину. В окремій каструлі закип'ятити й підсолити воду, опустити туди очищені тушки кальмарів. Варити кальмари приблизно 2 хвилини після закипання. Відкинути вміст каструлі на друшляк, дати кальмарам стекти від води.
- Остиглі кальмари порізати тонкими півкільцями. Болгарський перець вимити, розрізати на дві частини та видалити насіння. Порізати болгарський перець соломкою. Вийняти каструлю з оцтовим маринадом із холодильника, вийняти горошини перцю, лаврове листя і відкинути вміст на сито або друшляк, дати стекти оцтовій рідині.
- Скласти промариновану цибулю в невелику ємність, додати олію та перемішати. З'єднати в салатниці кальмари, болгарський перець, мариновану цибулю і перемішати. Додати в салат сіль, червоний мелений перець за смаком і перемішати.
- Салат із кальмарами та болгарським перцем готовий, можна подавати його відразу після приготування. Смачного!
Цей салат із кальмарами та болгарським перцем приваблює не лише своїм неповторним смаком, а й стане гарним доповненням до будь-якого святкового столу. Кальмари надають йому ніжності та м'якості, а болгарський перець додає свіжості та кольору.