Салат із кальмарами та болгарським перцем

Салат із кальмарами та болгарським перцем
4.3
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 гр кальмарів
  • 3 цибулини
  • 180 мл чистої води
  • 1 невеликий болгарський перець
  • 7 ст.л. оцту 9%
  • 6 горошин чорного перцю
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 2 лаврові листки
  • 2 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Заморожені кальмари розморозити, очистити від шкірки. Поки розморожуються кальмари, приготувати маринад для салату. У невелику миску влити воду, оцет, сіль, цукор і ретельно розмішати до повного розчинення всіх інгредієнтів.
  2. Цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями, розподілити по всьому дну каструлі. Зверху покласти лаврове листя і горошини перцю. Залити оцтовою рідиною і поставити каструлю на вогонь. Відразу після закипання зняти каструлю з вогню і залишити остигати на годину.
  3. після цього прибрати каструлю в холодильник ще на годину. В окремій каструлі закип'ятити й підсолити воду, опустити туди очищені тушки кальмарів. Варити кальмари приблизно 2 хвилини після закипання. Відкинути вміст каструлі на друшляк, дати кальмарам стекти від води.
  4. Остиглі кальмари порізати тонкими півкільцями. Болгарський перець вимити, розрізати на дві частини та видалити насіння. Порізати болгарський перець соломкою. Вийняти каструлю з оцтовим маринадом із холодильника, вийняти горошини перцю, лаврове листя і відкинути вміст на сито або друшляк, дати стекти оцтовій рідині.
  5. Скласти промариновану цибулю в невелику ємність, додати олію та перемішати. З'єднати в салатниці кальмари, болгарський перець, мариновану цибулю і перемішати. Додати в салат сіль, червоний мелений перець за смаком і перемішати.
  6. Салат із кальмарами та болгарським перцем готовий, можна подавати його відразу після приготування. Смачного! 

Цей салат із кальмарами та болгарським перцем приваблює не лише своїм неповторним смаком, а й стане гарним доповненням до будь-якого святкового столу. Кальмари надають йому ніжності та м'якості, а болгарський перець додає свіжості та кольору.