Салат із авокадо з яйцями (закуска)

Салат із авокадо з яйцями (закуска)
4.1
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 авокадо
  • 2 яйця
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Покладіть яйця у каструлю, залийте холодною водою та поставте на вогонь. Після закипання знизьте вогонь і варіть яйця до готовності, приблизно 10 хвилин після закіпання.
  2. Розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточку та викладіть м'якоть ложкою.
  3. Переложіть м'якоть в невелику глибоку тарілку.
  4. Розітріть м'якоть авокадо виделкою до отримання пюре.
  5. Після закінчення варіння яєць злийте окроп та залийте яйця льодяною водою, залиште на кілька хвилин для охолодження.
  6. Після охолодження видаліть скорлупу яєць.
  7. Натріть варені яйця на великій тертці, збийте за допомогою блендеру або комбайну, або розітріть виделкою до отримання пастоподібної маси.
  8. З'єднайте яйця з авокадо в одній тарілці та почніть розтирати виделкою.
  9. Якщо ви використовуєте стиглий авокадо - його м'якоть буде досить м'якою, соус не знадобиться. Якщо ж маса все ж буде трохи сухувата - додайте трошки майонезу або сметани. Посоліть за смаком, перемішайте.
  10. Готову закуску-салат з авокадо та яйцями зручно подавати як паштет на хліб, тостову основу, канапе або навіть овочі. Смачного!

Авокадо та яйця - це чудова комбінація, яка насичує організм корисними речовинами. Авокадо містить багато здорових жирів та вітамінів, а яйця додають білка та мікроелементів. Цей рецепт підійде як для ранкового енергетичного старту, так і як смачний перекус протягом дня.