Салат із авокадо з яйцями (закуска)
Кухня
Інгредієнти:
- 1 авокадо
- 2 яйця
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Покладіть яйця у каструлю, залийте холодною водою та поставте на вогонь. Після закипання знизьте вогонь і варіть яйця до готовності, приблизно 10 хвилин після закіпання.
- Розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточку та викладіть м'якоть ложкою.
- Переложіть м'якоть в невелику глибоку тарілку.
- Розітріть м'якоть авокадо виделкою до отримання пюре.
- Після закінчення варіння яєць злийте окроп та залийте яйця льодяною водою, залиште на кілька хвилин для охолодження.
- Після охолодження видаліть скорлупу яєць.
- Натріть варені яйця на великій тертці, збийте за допомогою блендеру або комбайну, або розітріть виделкою до отримання пастоподібної маси.
- З'єднайте яйця з авокадо в одній тарілці та почніть розтирати виделкою.
- Якщо ви використовуєте стиглий авокадо - його м'якоть буде досить м'якою, соус не знадобиться. Якщо ж маса все ж буде трохи сухувата - додайте трошки майонезу або сметани. Посоліть за смаком, перемішайте.
- Готову закуску-салат з авокадо та яйцями зручно подавати як паштет на хліб, тостову основу, канапе або навіть овочі. Смачного!
Авокадо та яйця - це чудова комбінація, яка насичує організм корисними речовинами. Авокадо містить багато здорових жирів та вітамінів, а яйця додають білка та мікроелементів. Цей рецепт підійде як для ранкового енергетичного старту, так і як смачний перекус протягом дня.