Чіпси з лаваша в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 2-3 армянських лаваші (тонкі армянські листи)
- 1 невеликий буряк
- спеції та приправи за смаком
- соус за смаком (гуакамоле, томатно-сметанний, кетчуп та т.і.)
Рецепт приготування:
- Почніть з очищення невеликого буряку від шкірки. Наріжте його невеликими кубиками та пересипте у каструлю. Залийте холодною водою (приблизно 0,5 літра), поставте на вогонь. Після закипання зменшіть вогонь і варіть буряк приблизно півгодини до готовності при слабкому кипінні. Зніміть каструлю з вогню і охолодіть.
- Виріжте чіпси з тонкого армянського лаваша гострим ножем. Можливий також варіант, наприклад, вирізати чіпси сердечками формочкою для печива. Стежте лише, щоб вирізати фігурки якнайтісніше одна до одної.
- Вилийте буряковий відвар в окремий широкий посуд. Занурюйте нижню частину кожного вирізаного шматочка з лаваша в червоний відвар і викладайте на паперові рушники або серветки, щоб вироби підсихали.
- Розташуйте підсохлі шматочки лавашу на листі, змащеному рослинною олією. Посипте шматочки лавашу невеликою кількістю солі, перцю та суміші приправ за вашим смаком. Запікайте чіпси з лавашу в духовці при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин, поки вони не стануть золотистими.
- Бурякові чіпси з армянським лавашем готові! Вони потребують охолодження, за потреби їх можна трохи підсушити від зайвої вологи, і подавати з улюбленим соусом до столу. Смачного!
Спробуйте ці чіпси як смачний і нестандартний снек для вечірнього перегляду фільмів або для оригінальної закуски на вечірці. Вони точно стануть хітом вашого меню!