Чіпси з лаваша в духовці

Чіпси з лаваша в духовці
4.1
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2-3 армянських лаваші (тонкі армянські листи)
  • 1 невеликий буряк
  • спеції та приправи за смаком
  • соус за смаком (гуакамоле, томатно-сметанний, кетчуп та т.і.)

Рецепт приготування:

  1. Почніть з очищення невеликого буряку від шкірки. Наріжте його невеликими кубиками та пересипте у каструлю. Залийте холодною водою (приблизно 0,5 літра), поставте на вогонь. Після закипання зменшіть вогонь і варіть буряк приблизно півгодини до готовності при слабкому кипінні. Зніміть каструлю з вогню і охолодіть.
  2. Виріжте чіпси з тонкого армянського лаваша гострим ножем. Можливий також варіант, наприклад, вирізати чіпси сердечками формочкою для печива. Стежте лише, щоб вирізати фігурки якнайтісніше одна до одної.
  3. Вилийте буряковий відвар в окремий широкий посуд. Занурюйте нижню частину кожного вирізаного шматочка з лаваша в червоний відвар і викладайте на паперові рушники або серветки, щоб вироби підсихали.
  4. Розташуйте підсохлі шматочки лавашу на листі, змащеному рослинною олією. Посипте шматочки лавашу невеликою кількістю солі, перцю та суміші приправ за вашим смаком. Запікайте чіпси з лавашу в духовці при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин, поки вони не стануть золотистими.
  5. Бурякові чіпси з армянським лавашем готові! Вони потребують охолодження, за потреби їх можна трохи підсушити від зайвої вологи, і подавати з улюбленим соусом до столу. Смачного!

Спробуйте ці чіпси як смачний і нестандартний снек для вечірнього перегляду фільмів або для оригінальної закуски на вечірці. Вони точно стануть хітом вашого меню!