Маринована скумбрія з оцтом

Маринована скумбрія з оцтом
3.9
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 середні скумбрії (краще свіжі або слабосолоні)
  • 300 мл чистої води
  • 1 велика цибулина
  • 200 мл рослинної олії
  • 3 ст.л. 9% оцту
  • 2 ст.л. солі
  • 2 зубчики часнику
  • 2 лаврові листки
  • червоний гострий мелений перець - за смаком
  • чорний мелений перець - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Видаліть внутрішності, голову та плавці з двох скумбрій, ретельно промийте рибу зсередини та ззовні, а потім обсушіть паперовим рушником.
  2. Наріжте обидві скумбрії на шматочки завтовшки близько 1,5 см.
  3. У мисці розчиніть 2 ст.л. солі у воді.
  4. Повністю розчиніть сіль у воді.
  5. Покладіть нарізану скумбрію у миску, додайте два лаврові листки та залійте водою з розчиненою сіллю. Закрийте тарілкою та покладіть на неї навантаження приблизно 1-2 кг. Поставте в холодильник на ніч для маринування (10-12 годин).
  6. Вранці злийте розчин і поверніть рибу у миску.
  7. Додайте оцет, підсоліть та поперчіть за смаком, додайте цибулину, нарізану тонкими напівкільцями, гарячу рослинну олію та подавлені через часниковий прес зубчики часнику (можна також нарізати їх дрібненько ножем). Ретельно все перемішайте.
  8. Накрийте скумбрію в маринаді з оцтом тарілкою, поставте навантаження 1-2 кг і поверніть назад в холодильник. Дайте скумбрії настоятися ще 10-12 годин (до вечора). Після цього вона готова до подачі на стіл. Смачного!

Цей рецепт відкриває перед вами неймовірний світ ароматних та смачних маринованих рибних страв. Скумбрія, що пройшла процес маринування, стає надзвичайно смачною та ніжною. Прикрасьте свій стіл цією чудовою стравою, і ви обов'язково захочете повторити цей рецепт знову та знову.