Креветки на грилі

Креветки на грилі
4.5
(8)
Метод: На грилі
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 10 великих очищених креветок
  • жменя листя розмарину
  • 1 головка часнику (бажано молодого)
  • 1 лимон
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 0,5 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Часник очистіть від шкірки та плівки. Наріжте дрібненькими кубиками.
  2. Лимон помістіть в гарячу воду на 10 хвилин, а потім розріжте його навпіл, вичавіть сік та процідіть його через сито.
  3. Креветки розморозьте, за необхідності видаліть голови і панцирі, а також темну смужку вздовж спини.
  4. У мисці розмістіть креветки, додайте до них часник, листя розмарину, половину соку лимону, 2 ложки оливкової олії, сіль, перець та перемішайте. Залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі.
  5. Смажте креветки на грилі протягом декількох хвилин, періодично поливаючи їх сумішшю залишку лимонного соку та 1 ст.л. оливкової олії. Подаються креветки-гриль до столу як гарячими, так і повністю охолодженими. Смачного!

Цікавий факт:

Розмарин додає не лише аромату, але й позитивно впливає на пам'ять та концентрацію, роблячи цю страву ідеальною для обіду під час важливої робочої пори.