Креветки на грилі
Кухня
Інгредієнти:
- 10 великих очищених креветок
- жменя листя розмарину
- 1 головка часнику (бажано молодого)
- 1 лимон
- 3 ст.л. оливкової олії
- 0,5 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Часник очистіть від шкірки та плівки. Наріжте дрібненькими кубиками.
- Лимон помістіть в гарячу воду на 10 хвилин, а потім розріжте його навпіл, вичавіть сік та процідіть його через сито.
- Креветки розморозьте, за необхідності видаліть голови і панцирі, а також темну смужку вздовж спини.
- У мисці розмістіть креветки, додайте до них часник, листя розмарину, половину соку лимону, 2 ложки оливкової олії, сіль, перець та перемішайте. Залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі.
- Смажте креветки на грилі протягом декількох хвилин, періодично поливаючи їх сумішшю залишку лимонного соку та 1 ст.л. оливкової олії. Подаються креветки-гриль до столу як гарячими, так і повністю охолодженими. Смачного!
Цікавий факт:
Розмарин додає не лише аромату, але й позитивно впливає на пам'ять та концентрацію, роблячи цю страву ідеальною для обіду під час важливої робочої пори.