Картопляні кульки з сиром

Картопляні кульки з сиром
4.5
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 картоплини
  • 150 г твердого сиру
  • сіль, перець за смаком

Соус для картопляно-сирних кульок:

  • 200 мл вершків 15 або 20%
  • 100 г сиру Дор-блю
  • 100 г пармезану
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст.л. борошна

Рецепт приготування:

  1. Картоплю очистити від шкірки, розрізати навпіл і опустити в киплячу несолону воду. Варити близько 30 хвилин при слабкому кипінні. Після цього злити воду і дати картоплі повністю остудитися. Натерти її на великій тертці.
  2. Зверху натерти на дрібній тертці сир.
  3. Посолити, поперчити масу за смаком і ретельно перемішати.
  4. З картопляно-сирної маси сформувати кульки, розміром з горіх, викласти на лист, перед цим встилаючи його пергаментним папером, і відправити в духовку запікатися при 180°C протягом 15-20 хвилин.
  5. Після запікання дати картопляним кулькам з сиром трохи остудитися і зняти їх лопаткою з пергаментної бумаги. Кульки залишаються смачними навіть після повного охолодження.
  6. Якщо ви хочете приготувати сирний соус, потрібно розтопити масло на невеликому вогні. Після цього додати до нього борошно і швидко перемішувати лопаткою до однорідного стану та кремового кольору.
  7. Влити підігріті вершки.
  8. Збивати вершки віночком, поки не зникнуть всі грудочки. Довести соус на плиті до кипіння і відразу ж зменшити вогонь до мінімуму.
  9. Дор-блю та пармезан натерти на тертці, додати в сковороду і перемішати.
  10. Перемішувати, поки не розплавиться весь сир та весь соус не стане однорідним і гладким (5-7 хвилин при слабкому кипінні).
  11. Готовий соус охолодити повністю або до трохи теплої температури і подавати до картопляних кульок з сиром.

Смачного!


Ця страва - чудовий спосіб розслабитися та порадувати себе та близьких у будь-який святковий чи звичайний день. Подайте її зі свіжими овочами або зеленню, і цей смачний сирний делікатес точно вас підкорить. Насолоджуйтесь!