Дієтичний паштет
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг яловичої або курячої печінки
- 1 л молока
- 3 цибулини
- 2 моркви
- 50 мл рослинної олії
- 50 г вершкового масла
- 10 горошин душистого або чорного перцю
- щіпка меленого мускатного горіху
- сіль і перець за смаком
Рецепт приготування:
- Печінку промийте, зніміть плівку та виріжте великі протоки за допомогою гострого ножа. Поріжте печінку на великі шматки.
- Залийте підготовлену печінку молоком і залиште на 2-3 години (можна навіть на ніч). Завдяки цій процедурі печінка стане набагато м'якше, а аромат буде приємнішим.
- У каструлі доведіть до кипіння воду, підсоліть (1 ч.л.), додайте горошини перцю, мелений мускатний горіх та покладіть печінку (молоко злити). Після повторного закипання зніміть з поверхні бульону піну і варіть печінку півгодини при слабкому кипінні.
- Тим часом очистіть цибулю та наріжте її на четвертинки, моркву очистіть та натріть на крупній тертці. Обсмажте цибулю на 50 мл рослинної олії на малому вогні приблизно 3-5 хвилин. Потім додайте терту моркву і тушкуйте ще 7-10 хвилин на невеликому вогні, часто помішуючи лопаткою.
- Пропустіть відварену печінку разом із овочевою пасеровкою (разом із залишками рослинної олії у сковорідці) через м'ясорубку.
- Додайте м'яке вершкове масло (потрібно заздалегідь вийняти його з холодильника, щоб воно розтануло) і збийте блендером до ніжної консистенції. Можна просто ретельно вимішати паштет з маслом ложкою. Готовий дієтичний паштет охолодити в холодильнику і подавати до столу як закуску. Смачного!
Цей дієтичний паштет ідеально підходить для сніданку, обіду чи вечері, і може бути частиною здорового харчування. Багатий на білок та з корисними властивостями печінки, він здатен розкішно розкрити свій смак. Експериментуйте з приправами та презентуйте його стильно на вашому столі.