Дієтичний паштет

Дієтичний паштет
4.4
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичої або курячої печінки
  • 1 л молока
  • 3 цибулини
  • 2 моркви
  • 50 мл рослинної олії
  • 50 г вершкового масла
  • 10 горошин душистого або чорного перцю
  • щіпка меленого мускатного горіху
  • сіль і перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Печінку промийте, зніміть плівку та виріжте великі  протоки за допомогою гострого ножа. Поріжте печінку на великі шматки.
  2. Залийте підготовлену печінку молоком і залиште на 2-3 години (можна навіть на ніч). Завдяки цій процедурі печінка стане набагато м'якше, а аромат буде приємнішим.
  3. У каструлі доведіть до кипіння воду, підсоліть (1 ч.л.), додайте горошини перцю, мелений мускатний горіх та покладіть печінку (молоко злити). Після повторного закипання зніміть з поверхні бульону піну і варіть печінку півгодини при слабкому кипінні.
  4. Тим часом очистіть цибулю та наріжте її на четвертинки, моркву очистіть та натріть на крупній тертці. Обсмажте цибулю на 50 мл рослинної олії на малому вогні приблизно 3-5 хвилин. Потім додайте терту моркву і тушкуйте ще 7-10 хвилин на невеликому вогні, часто помішуючи лопаткою.
  5. Пропустіть відварену печінку разом із овочевою пасеровкою (разом із залишками рослинної олії у сковорідці) через м'ясорубку.
  6. Додайте м'яке вершкове масло (потрібно заздалегідь вийняти його з холодильника, щоб воно розтануло) і збийте блендером до ніжної консистенції. Можна просто ретельно вимішати паштет з маслом ложкою. Готовий дієтичний паштет охолодити в холодильнику і подавати до столу як закуску. Смачного!

Цей дієтичний паштет ідеально підходить для сніданку, обіду чи вечері, і може бути частиною здорового харчування. Багатий на білок та з корисними властивостями печінки, він здатен розкішно розкрити свій смак. Експериментуйте з приправами та презентуйте його стильно на вашому столі.