Яловичина тушкована з чорносливом

Яловичина тушкована з чорносливом
4.0
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • яловичина (м'якоть) – 1 кг
  • морква – 2 шт.
  • чорнослив – 250 г
  • томатна паста – 20 г
  • петрушка – кілька гілочок
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • олія соняшникова – 70 мг
  • лавровий лист – 1 шт.
  • запашний перець – 4 шт.
  • сіль – за смаком

Рецепт приготування:

Приготування цієї страви займає багато часу. З іншого боку, потрібно заздалегідь підготувати всі необхідні інгредієнти, обсмажити, а потім просто помішувати під час тушкування.

  1. Очищену моркву промиваємо і ріжемо невеликими кружальцями.
  2. Також очищаємо цибулю від шкірки і нарізаємо ножем у вигляді тонких напівкілець.
  3. Попередньо промиваємо м'ясо, просушуємо рушниками, видаляємо зайвий жир і тонкі плівки. Нарізаємо підготовлений продукт на невеликі порційні шматочки.
  4. Розігріваємо три ложки соняшникової олії у сковороді. Викладаємо подрібнені овочі та обсмажуємо до напівготовності.
  5. Викладаємо томатну пасту та продовжуємо обсмажувати ще кілька хвилин.
  6. Окремо обсмажуємо на сковороді м'ясо з додаванням соняшникової олії до золотистої скоринки.
  7. У щільний сотейник викладаємо обсмажену яловичину та овочі. Додаємо сіль за смаком, лавровий лист та запашний перець горошком.
  8. Вміст каструлі заливаємо водою так, щоб рідина повністю покривала все, та тушкуємо протягом години.
  9. Через зазначений час додаємо до м'яса трохи меленого перцю та чорнослив без кісточок. Тушкуємо яловичину ще 40 хвилин до готовності.

Подавайте тушковане м'ясо з відвареним рисом, картоплею та овочами.

Цікавий факт:

Чорнослив не лише додає страві неповторний смак і аромат, але й є джерелом вітамінів та мінералів. Його часто використовують у різноманітних стравах, від десертів до м'ясних делікатесів, за його здатність посилювати смакові якості основного інгредієнта.