Яловичина тушкована з чорносливом
Кухня
Інгредієнти:
- яловичина (м'якоть) – 1 кг
- морква – 2 шт.
- чорнослив – 250 г
- томатна паста – 20 г
- петрушка – кілька гілочок
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- олія соняшникова – 70 мг
- лавровий лист – 1 шт.
- запашний перець – 4 шт.
- сіль – за смаком
Рецепт приготування:
Приготування цієї страви займає багато часу. З іншого боку, потрібно заздалегідь підготувати всі необхідні інгредієнти, обсмажити, а потім просто помішувати під час тушкування.
- Очищену моркву промиваємо і ріжемо невеликими кружальцями.
- Також очищаємо цибулю від шкірки і нарізаємо ножем у вигляді тонких напівкілець.
- Попередньо промиваємо м'ясо, просушуємо рушниками, видаляємо зайвий жир і тонкі плівки. Нарізаємо підготовлений продукт на невеликі порційні шматочки.
- Розігріваємо три ложки соняшникової олії у сковороді. Викладаємо подрібнені овочі та обсмажуємо до напівготовності.
- Викладаємо томатну пасту та продовжуємо обсмажувати ще кілька хвилин.
- Окремо обсмажуємо на сковороді м'ясо з додаванням соняшникової олії до золотистої скоринки.
- У щільний сотейник викладаємо обсмажену яловичину та овочі. Додаємо сіль за смаком, лавровий лист та запашний перець горошком.
- Вміст каструлі заливаємо водою так, щоб рідина повністю покривала все, та тушкуємо протягом години.
- Через зазначений час додаємо до м'яса трохи меленого перцю та чорнослив без кісточок. Тушкуємо яловичину ще 40 хвилин до готовності.
Подавайте тушковане м'ясо з відвареним рисом, картоплею та овочами.
Цікавий факт:
Чорнослив не лише додає страві неповторний смак і аромат, але й є джерелом вітамінів та мінералів. Його часто використовують у різноманітних стравах, від десертів до м'ясних делікатесів, за його здатність посилювати смакові якості основного інгредієнта.