Картопляний рулет із сиром та м'ясом
Час приготування:
50 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 3-4 великих картоплини
- 2 цибулини
- 2 ст.л. кефіру (або нежирної сметани)
- 150-200 г будь-якого твердого сиру
- 4 яйця
- 200 г будь-якого фаршу
- свіжа зелень, сіль, мелений чорний перець, мускатний горіх - за смаком
- рафінована олія
Рецепт приготування:
- Обирайте картоплю пізніх сортів, щоб використати їх високий вміст сухих речовин.
- На великій тертці натріть очищені картоплини, цибулю та 50 г твердого сиру. Змішайте їх у глибокій ємності.
- Додайте дрібно нарізану зелень, сіль, мускатний горіх, яйця та кефір, ретельно перемішайте.
- Застеліть лист пергаментом, змастіть його олією. Рівним шаром викладіть основу для рулета.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистої скоринки на поверхні коржа (близько півгодини).
- Розігрійте в сковороді кілька столових ложок олії. Додайте дрібно нашатковану цибулю.
- Як тільки шматочки стануть прозорими, додайте в сковороду фарш і ретельно перемішайте. Приправте перцем і сіллю за смаком, тримайте на вогні до готовності.
- Вийміть корж з духовки, дайте йому охолонути.
- Натріть залишений сир на великій тертці, змішайте з начинкою.
- Зніміть картопляну основу з пергаменту, рівномірно розкладіть на ній фарш та обережно і уважно загорніть у рулет.
- На 7 хвилин відправте рулет у розігріту духовку. Цього часу повинно вистачити, щоб сир повністю розплавився.
- Подавайте в будь-якому вигляді, прикрасивши страву листочками свіжої зелені. Мускатний горіх слід подрібнювати самостійно, щоб незрозуміла суміш з пакетика з готовим порошком не зіпсувала враження від пирога.
Цікавий факт:
Картопля, основний інгредієнт цього рецепту, була вперше завезена в Європу із Південної Америки в 16 столітті і з того часу стала однією з найважливіших складових світового харчування. Незважаючи на свою простоту, вона пропонує величезний спектр кулінарного використання та вважається символом гастрономічного різноманіття.