Картопляний рулет із сиром та м'ясом

Картопляний рулет із сиром та м'ясом
4.3
(7)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3-4 великих картоплини
  • 2 цибулини
  • 2 ст.л. кефіру (або нежирної сметани)
  • 150-200 г будь-якого твердого сиру
  • 4 яйця
  • 200 г будь-якого фаршу
  • свіжа зелень, сіль, мелений чорний перець, мускатний горіх - за смаком
  • рафінована олія

Рецепт приготування:

  1. Обирайте картоплю пізніх сортів, щоб використати їх високий вміст сухих речовин.
  2. На великій тертці натріть очищені картоплини, цибулю та 50 г твердого сиру. Змішайте їх у глибокій ємності.
  3. Додайте дрібно нарізану зелень, сіль, мускатний горіх, яйця та кефір, ретельно перемішайте.
  4. Застеліть лист пергаментом, змастіть його олією. Рівним шаром викладіть основу для рулета.
  5. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистої скоринки на поверхні коржа (близько півгодини).
  6. Розігрійте в сковороді кілька столових ложок олії. Додайте дрібно нашатковану цибулю.
  7. Як тільки шматочки стануть прозорими, додайте в сковороду фарш і ретельно перемішайте. Приправте перцем і сіллю за смаком, тримайте на вогні до готовності.
  8. Вийміть корж з духовки, дайте йому охолонути.
  9. Натріть залишений сир на великій тертці, змішайте з начинкою.
  10. Зніміть картопляну основу з пергаменту, рівномірно розкладіть на ній фарш та обережно і уважно загорніть у рулет.
  11. На 7 хвилин відправте рулет у розігріту духовку. Цього часу повинно вистачити, щоб сир повністю розплавився.
  12. Подавайте в будь-якому вигляді, прикрасивши страву листочками свіжої зелені. Мускатний горіх слід подрібнювати самостійно, щоб незрозуміла суміш з пакетика з готовим порошком не зіпсувала враження від пирога.

Цікавий факт:

Картопля, основний інгредієнт цього рецепту, була вперше завезена в Європу із Південної Америки в 16 столітті і з того часу стала однією з найважливіших складових світового харчування. Незважаючи на свою простоту, вона пропонує величезний спектр кулінарного використання та вважається символом гастрономічного різноманіття.