М'ясо по-купецьки в духовці

М'ясо по-купецьки в духовці
4.8
(11)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 пласти свинини, кожен товщиною близько 1,5 см
  • 300 г заморожених грибів (опеньки або печериці)
  • 1 цибулина
  • 4 ч.л. сметани
  • 100 г твердого сиру
  • сіль і мелений чорний перець – за смаком
  • рафінована олія – для смаження

Рецепт приготування:

  1. Використовуйте свинину з лопатки або шиї порося. Можна також взяти молоду телятину або вирізку ягняти.
  2. Дістаньте гриби з морозильної камери, дайте розтанути і стекти зайвій рідині (якщо така є). Злегка промокніть шматочки серветкою.
  3. Викладіть шматки м'яса на дно вогнетривкої форми для запікання.
  4. Посоліть та поперчіть за бажанням і смаком.
  5. Наріжте очищену цибулину невеликими шматочками.
  6. Розігрійте кілька ложок олії в сковороді.
  7. Відправте цибулю смажитися до прозорості.
  8. Додайте гриби, тримайте на вогні до готовності.
  9. Вийміть вміст сковороди ложкою з дірками в окрему тарілку, дайте охолонути повністю.
  10. Змастіть шматки свинини сметаною, зверху викладіть гриби з цибулею.
  11. Натріть на тертці з великими отворами сир, рівномірно посипте отриманою стружкою заготівлі.
  12. Розігрійте духовку до 180 градусів, відправте запікатися м'ясо по-купецьки на 1 годину.
  13. Подавайте в гарячому вигляді, прикрасивши листям кропу або петрушки. Якщо у морозильній камері є лісові гриби, можна замість печериць використовувати лисички або білий гриб.

Додаткові поради:

Щоб страва була ще смачнішою, спробуйте додати кілька ложок білого вина до грибів під час смаження. Також можна експериментувати з травами, такими як чебрець або розмарин, щоб додати аромату. Запікайте м'ясо під кришкою або фольгою, щоб воно залишалося соковитим і м'яким. Подавайте з картопляним пюре або свіжими овочами для повноцінної трапези.