Мінтай з овочами в томатному соусі

Мінтай з овочами в томатному соусі
3.7
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • мінтай – 800 г
  • томатна паста – 2 ст.л.
  • цибуля – 1 шт.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • соняшникова олія – 50 мг
  • цукор – 0,5 ст.л.
  • борошно – 100 г
  • вода – 2 скл.
  • сіль, мелений перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Якщо ви шукаєте просту та смачну страву, обов'язково приготуйте тушкованого мінтая з овочами. Готову рибу в томатному соусі полюблять і дорослі, і діти.
  2. Розморожену рибу очищаємо, видаляємо плавці та промиваємо рибу під проточною водою. Нарізаємо тушки мінтая на порційні шматочки.
  3. Кожен шматочок посипаємо сіллю, меленим перцем і залишаємо на 15 хвилин.
  4. Три ложки борошна висипаємо на плоску тарілку і обвалюємо кожен шматочок з усіх боків.
  5. У сковороді нагріваємо соняшникову олію, обсмажуємо рибу до готовності протягом 5 хвилин на середньому вогні.
  6. Готового мінтая викладаємо у товстостінний сотейник.
  7. Очищену моркву натираємо на крупній тертці.
  8. Очищену цибулю шинкуємо дрібними кубиками.
  9. Моркву з цибулею обсмажуємо до готовності.
  10. Обсмажені овочі викладаємо поверх риби та заливаємо двома склянками окропу.
  11. Додаємо томатну пасту, солимо та перчимо за смаком. Доводимо до кипіння весь вміст і продовжуємо тушкувати протягом 40 хвилин. Подавайте тушковану рибу зі свіжими овочами, відвареним рисом або картоплею.

Додаткові поради:

Мінтай – дуже корисна риба, багата на білки та вітаміни. Щоб страва вийшла ще смачнішою, спробуйте додати трохи свіжого кропу або петрушки перед подачею. Також ви можете експериментувати з різними видами овочів, наприклад, додавши болгарський перець або стручковий горох.