Салат "Апельсинова часточка"
Кухня
Інгредієнти:
- 1 куряче філе (приблизно 300 г)
- 200-250 г свіжих печериць
- 2-3 яйця
- 2 маринованих огірки
- 1 цибулина
- 1 морква
- 80 г твердого сиру
- майонез - за смаком
- сіль - за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте куряче філе та помістіть його в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варіть приблизно 20-30 хвилин, до готовності. Вийміть куряче м'ясо на тарілку, повністю охолодіть його і наріжте дрібними кубиками (можна розібрати руками на дрібні волокна).
- У окрему каструлю покладіть яйця, залийте їх холодною водою і поставте на вогонь. Після закипання опустіть промиту моркву в киплячу воду та варіть все ще близько 10 хвилин.
- Вийміть яйця з киплячої води і покладіть їх у миску з льодяною водою. Залиште до повного охолодження. Моркву варіть ще 20-25 хвилин після готовності яєць.
- Вимийте гриби і наріжте їх дрібними кубиками. Очистіть цибулю та дрібно наріжте. Розігрійте 3 ст.л. рослинного масла на сковороді і пасеруйте на ньому цибулю на слабкому вогні до золотистого кольору.
- Додайте до пасерованої цибулі подрібнені гриби і готуйте приблизно 15 хвилин на середньому вогні до готовності, помішуючи лопаткою. В кінці смаження посоліть і поперчіть гриби з цибулею за смаком.
- Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи і наріжте дрібними кубиками, моркву очистіть від шкірки і натріть на тертці. Мариновані огірки натріть на великій тертці, покладіть на сито та стисніть, щоб зняти надлишкову рідину.
- Викладіть салат "Апельсинова часточка" на велику плоску тарілку шарами в такій послідовності (кожний шар промащувати майонезом): куряче філе, натерті огірки, смажені гриби з цибулею, подрібнені варені яйця, рівномірно посипте зверху натертий сир (останній шар не промазувати майонезом).
- Зовнішній край салату по півколу промажте майонезом і рівномірно покрийте тертою морквою (це буде "корка" апельсинової часточки). На натертий сир нанесіть кілька "кісточок" з майонезу, посипте їх натертою морквою, а потім помістіть салат у холодильник на 2-4 години, щоб він пропитався.
- Прикрасьте пропитаний салат за вашим смаком і подайте до столу. Смачного!
Цей салат стане незабутнім додатком до будь-якого святкового заходу. Його соковитий смак та яскраве оформлення неодмінно потішать ваших гостей. Спробуйте приготувати цей салат і ви порадуєте свою родину та близьких!