Салат "Апельсинова часточка"

Салат "Апельсинова часточка"
4.9
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 куряче філе (приблизно 300 г)
  • 200-250 г свіжих печериць
  • 2-3 яйця
  • 2 маринованих огірки
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 80 г твердого сиру
  • майонез - за смаком
  • сіль - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте куряче філе та помістіть його в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варіть приблизно 20-30 хвилин, до готовності. Вийміть куряче м'ясо на тарілку, повністю охолодіть його і наріжте дрібними кубиками (можна розібрати руками на дрібні волокна).
  2. У окрему каструлю покладіть яйця, залийте їх холодною водою і поставте на вогонь. Після закипання опустіть промиту моркву в киплячу воду та варіть все ще близько 10 хвилин.
  3. Вийміть яйця з киплячої води і покладіть їх у миску з льодяною водою. Залиште до повного охолодження. Моркву варіть ще 20-25 хвилин після готовності яєць.
  4. Вимийте гриби і наріжте їх дрібними кубиками. Очистіть цибулю та дрібно наріжте. Розігрійте 3 ст.л. рослинного масла на сковороді і пасеруйте на ньому цибулю на слабкому вогні до золотистого кольору.
  5. Додайте до пасерованої цибулі подрібнені гриби і готуйте приблизно 15 хвилин на середньому вогні до готовності, помішуючи лопаткою. В кінці смаження посоліть і поперчіть гриби з цибулею за смаком.
  6. Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи і наріжте дрібними кубиками, моркву очистіть від шкірки і натріть на тертці. Мариновані огірки натріть на великій тертці, покладіть на сито та стисніть, щоб зняти надлишкову рідину.
  7. Викладіть салат "Апельсинова часточка" на велику плоску тарілку шарами в такій послідовності (кожний шар промащувати майонезом): куряче філе, натерті огірки, смажені гриби з цибулею, подрібнені варені яйця, рівномірно посипте зверху натертий сир (останній шар не промазувати майонезом).
  8. Зовнішній край салату по півколу промажте майонезом і рівномірно покрийте тертою морквою (це буде "корка" апельсинової часточки). На натертий сир нанесіть кілька "кісточок" з майонезу, посипте їх натертою морквою, а потім помістіть салат у холодильник на 2-4 години, щоб він пропитався.
  9. Прикрасьте пропитаний салат за вашим смаком і подайте до столу. Смачного!

Цей салат стане незабутнім додатком до будь-якого святкового заходу. Його соковитий смак та яскраве оформлення неодмінно потішать ваших гостей. Спробуйте приготувати цей салат і ви порадуєте свою родину та близьких!