Салат "Дамський каприз" з язиком
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г яловичого язика
- 200 г печериць
- 150 г шинки
- 1 великий болгарський перець
- 2 маринованих огірка
- майонез за смаком
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте язик і опустіть його в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варіть протягом 2,5 години при слабкому кипінні до готовності.
- Відразу після варіння злийте на язик льодяну воду і швидко зніміть шкіру. Дайте язику повністю охолонути і наріжте його разом з шинкою соломкою або кубиками.
- Тим часом також промийте і підсушіть гриби, наріжте їх кубиками невеликого розміру і підсмажте до готовності на середньому вогні в 2 ст. л. рослинної олії (приблизно 15 хвилин). Ближче до кінця посоліть і поперчіть гриби за смаком.
- Мариновані огірки наріжте соломкою і вичавіть з них надлишкову рідину. Болгарський перець промийте, видаліть насіння і наріжте його соломкою.
- З'єднайте в одній салатниці нарізаний варений язик, шинку, огірки, гриби, болгарський перець, посоліть, заправте майонезом і перемішайте. Подавати салат "Дамський каприз" з яловичим язиком до столу можна відразу після приготування. Смачного!
Доповнення:
Цікавою деталлю про цей салат є його назва - "Дамський каприз". Вона виникла завдяки вишуканому поєднанню інгредієнтів, які створюють вразливий смаковий ансамбль. Солодкість болгарського перцю, ніжний смак яловичого язика та шинки, аромат грибів та свіжість маринованих огірків - це справжній каприз, заслуговуючий на увагу справжніх леді. Салат "Дамський каприз" буде відмінним доповненням до будь-якого святкового столу або вечері у колі близьких друзів. Варто спробувати цю витончену страву і насолодитися її багатогранністю смаку.