Салат "Дамський каприз" з язиком

Салат "Дамський каприз" з язиком
4.2
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г яловичого язика
  • 200 г печериць
  • 150 г шинки
  • 1 великий болгарський перець
  • 2 маринованих огірка
  • майонез за смаком
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте язик і опустіть його в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варіть протягом 2,5 години при слабкому кипінні до готовності.
  2. Відразу після варіння злийте на язик льодяну воду і швидко зніміть шкіру. Дайте язику повністю охолонути і наріжте його разом з шинкою соломкою або кубиками.
  3. Тим часом також промийте і підсушіть гриби, наріжте їх кубиками невеликого розміру і підсмажте до готовності на середньому вогні в 2 ст. л. рослинної олії (приблизно 15 хвилин). Ближче до кінця посоліть і поперчіть гриби за смаком.
  4. Мариновані огірки наріжте соломкою і вичавіть з них надлишкову рідину. Болгарський перець промийте, видаліть насіння і наріжте його соломкою.
  5. З'єднайте в одній салатниці нарізаний варений язик, шинку, огірки, гриби, болгарський перець, посоліть, заправте майонезом і перемішайте. Подавати салат "Дамський каприз" з яловичим язиком до столу можна відразу після приготування. Смачного!

Доповнення:

Цікавою деталлю про цей салат є його назва - "Дамський каприз". Вона виникла завдяки вишуканому поєднанню інгредієнтів, які створюють вразливий смаковий ансамбль. Солодкість болгарського перцю, ніжний смак яловичого язика та шинки, аромат грибів та свіжість маринованих огірків - це справжній каприз, заслуговуючий на увагу справжніх леді. Салат "Дамський каприз" буде відмінним доповненням до будь-якого святкового столу або вечері у колі близьких друзів. Варто спробувати цю витончену страву і насолодитися її багатогранністю смаку.