Салат "Перепелине гніздо"
Кухня
Інгредієнти:
- 6 картоплин
- 1 куряча грудка
- 300 г майонезу
- 200 мл рослинної олії
- половина банки консервованого горошку (близько 150-200 г)
- 5 перепелиних яєць
- невеликий пучок кропу
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- У каструлі довести до кипіння воду, підсолити її, покласти туди промиту курячу грудку і варити протягом півгодини після закипання, до готовності.
- Перекласти грудку на тарілку і залишити її до повного охолодження. Видалити кістки зі шкіркою і нарізати м'ясо на маленькі кубики або розібрати руками на дрібні волокна.
- Вийняти горошок з банки і трішки підсушити його, очистити цибулю і нарізати половину дрібними кубиками. Змішати в одній мисці курку з цибулею та горошком, підсолити, заправити майонезом і перемішати, залишити убік.
- Картоплю очистити від шкірки, нарізати тонкою соломкою або натерти на тертці для корейської моркви. Покласти картоплю в друшляк і ретельно промити під струмом прохолодної води.
- Потім дати всій воді стекти та добре просушити картоплю на серветках або паперових рушниках. У глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розігріти рослинну олію.
- У розігрітій олії смажити подрібнену картоплю до золотистої скоринки з усіх боків. Смажити картоплю невеликими партіями на середньому або сильному вогні. Перекласти шумівкою на тарілку, попередньо застелену паперовими рушниками, щоб позбутися зайвої олії.
- Дати смаженій картоплі повністю охолонути. Перепелині яйця залити холодною водою і поставити на вогонь, варити приблизно 5-7 хвилин після закипання. Потім злити окріп, залити льодяною водою і дати їм охолонути.
- Курячий салат з горошком перекласти на велику плоску тарілку, сформувати з нього купу. Помазати всю поверхню салату невеликою кількістю майонезу, прикрасити смаженою картоплею. Зробити по центру невелику виглибленість і покласти туди варені перепелині яйця.
- Салат "Перепелине гніздо" повинен настоятися перед подачею приблизно 2-3 години в холодильнику. Потім можна посипати його по краях подрібненим укропом і подавати до столу. Смачного!