Салат "Перепелине гніздо"

Салат "Перепелине гніздо"
4.5
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 картоплин
  • 1 куряча грудка
  • 300 г майонезу
  • 200 мл рослинної олії
  • половина банки консервованого горошку (близько 150-200 г)
  • 5 перепелиних яєць
  • невеликий пучок кропу
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. У каструлі довести до кипіння воду, підсолити її, покласти туди промиту курячу грудку і варити протягом півгодини після закипання, до готовності.
  2. Перекласти грудку на тарілку і залишити її до повного охолодження. Видалити кістки зі шкіркою і нарізати м'ясо на маленькі кубики або розібрати руками на дрібні волокна.
  3. Вийняти горошок з банки і трішки підсушити його, очистити цибулю і нарізати половину дрібними кубиками. Змішати в одній мисці курку з цибулею та горошком, підсолити, заправити майонезом і перемішати, залишити убік.
  4. Картоплю очистити від шкірки, нарізати тонкою соломкою або натерти на тертці для корейської моркви. Покласти картоплю в друшляк і ретельно промити під струмом прохолодної води.
  5. Потім дати всій воді стекти та добре просушити картоплю на серветках або паперових рушниках. У глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розігріти рослинну олію.
  6. У розігрітій олії смажити подрібнену картоплю до золотистої скоринки з усіх боків. Смажити картоплю невеликими партіями на середньому або сильному вогні. Перекласти шумівкою на тарілку, попередньо застелену паперовими рушниками, щоб позбутися  зайвої олії.
  7. Дати смаженій картоплі повністю охолонути. Перепелині яйця залити холодною водою і поставити на вогонь, варити приблизно 5-7 хвилин після закипання. Потім злити окріп, залити льодяною водою і дати їм охолонути.
  8. Курячий салат з горошком перекласти на велику плоску тарілку, сформувати з нього купу. Помазати всю поверхню салату невеликою кількістю майонезу, прикрасити смаженою картоплею. Зробити по центру невелику виглибленість і покласти туди варені перепелині яйця.
  9. Салат "Перепелине гніздо" повинен настоятися перед подачею приблизно 2-3 години в холодильнику. Потім можна посипати його по краях подрібненим укропом і подавати до столу. Смачного!