Салат "Ананас" із грибами
Кухня
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка
- 4 яйця
- 300 г свіжих печериць
- 300 г маринованих (консервованих) печериць
- 120 г твердого сиру
- невеликий пучок зеленої цибулі
- майонез - за смаком
- сіль - за смаком
Рецепт приготування:
- В каструлі довести до кипіння воду, підсолити її і опустити туди курячу грудку. Варити протягом приблизно 30 хвилин після закипання. Вийняти м'ясо з бульйону, охолодити й розібрати руками на дрібні волокна (можна порізати кубиками).
- Ретельно промити свіжі гриби, нарізати їх на невеликі шматочки і смажити на середньому вогні з 2 ст.л. рослинної олії до готовності (приблизно 15 хвилин). Ближче до кінця засмажку посолити і поперчити за смаком.
- Покласти яйця в окрему каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Варити їх протягом 10 хвилин після закипання, після чого злити окроп та залити льодяною водою. Залишити до повного охолодження.
- Очистити яйця від шкаралупи, розділити на білки та жовтки. Натерти білки на великій тертці, змішати з білками, жовтки розтерти виделкою і змішати з куркою. Заправити грибну і курячу частини майонезом.
- На велику плоску тарілку викласти шар грибів з білками, потім курку з жовтками, надати салату вигляд ананасів і посипати дрібнотертим сиром. Покрити весь салат майонезом, прикрасити дуже тонко нарізаними маринованими грибами та пучком цибулі.
- Подавати салат "Ананас" з грибами на стіл бажано після його настоювання в холодильнику. Смачного!
Щоб зробити цей салат ще цікавішим, ви можете додати до майонезу кілька крапель лимонного соку, щоб підкреслити свіжість і аромат грибів. Також спробуйте додати трохи свіжого зеленого шпинату або руколи для більш насиченого смаку та здорового барвистого акценту. Цей салат стане чудовим доповненням будь-якого святкового столу або просто чудовим варіантом для сімейного обіду. Пригощайте гостей цим унікальним салатом та насолоджуйтесь чудовими смаками!