Салат "Ананас" із грибами

Салат "Ананас" із грибами
4.9
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка
  • 4 яйця
  • 300 г свіжих печериць
  • 300 г маринованих (консервованих) печериць
  • 120 г твердого сиру
  • невеликий пучок зеленої цибулі
  • майонез - за смаком
  • сіль - за смаком

Рецепт приготування:

  1. В каструлі довести до кипіння воду, підсолити її і опустити туди курячу грудку. Варити протягом приблизно 30 хвилин після закипання. Вийняти м'ясо з бульйону, охолодити й розібрати руками на дрібні волокна (можна порізати кубиками).
  2. Ретельно промити свіжі гриби, нарізати їх на невеликі шматочки і смажити на середньому вогні з 2 ст.л. рослинної олії до готовності (приблизно 15 хвилин). Ближче до кінця засмажку посолити і поперчити за смаком.
  3. Покласти яйця в окрему каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Варити їх протягом 10 хвилин після закипання, після чого злити окроп та залити льодяною водою. Залишити до повного охолодження.
  4. Очистити яйця від шкаралупи, розділити на білки та жовтки. Натерти білки на великій тертці, змішати з білками, жовтки розтерти виделкою і змішати з куркою. Заправити грибну і курячу частини майонезом.
  5. На велику плоску тарілку викласти шар грибів з білками, потім курку з жовтками, надати салату вигляд ананасів і посипати дрібнотертим сиром. Покрити весь салат майонезом, прикрасити дуже тонко нарізаними маринованими грибами та пучком цибулі.
  6. Подавати салат "Ананас" з грибами на стіл бажано після його настоювання в холодильнику. Смачного!

Щоб зробити цей салат ще цікавішим, ви можете додати до майонезу кілька крапель лимонного соку, щоб підкреслити свіжість і аромат грибів. Також спробуйте додати трохи свіжого зеленого шпинату або руколи для більш насиченого смаку та здорового барвистого акценту. Цей салат стане чудовим доповненням будь-якого святкового столу або просто чудовим варіантом для сімейного обіду. Пригощайте гостей цим унікальним салатом та насолоджуйтесь чудовими смаками!