Курячі гомілки, фаршировані грибами
Кухня
Інгредієнти:
- 5 курячих гомілок
- 100 г печериць
- 1 цибулина
- 1 болгарський перець
- невеликий пучок петрушки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Акуратно підірвіть та зніміть шкіру з м'яса гомілок, доки вона відходить легко.
- Відрубайте від кожної гомілки частину, яку знімете разом із шкірою.
- Зніміть м'ясо з кісток і наріжте його на дрібні кубики.
- Очистіть цибулю і дрібно наріжте. Печериці промийте, дайте воді стекти і поріжте їх середніми кубиками. Болгарський перець промийте, видаліть насіння і наріжте м'якоть дрібними кубиками. Петрушку промийте, видаліть воду і дрібно наріжте.
- В сковороді розігрійте 2 ст.л. рослинної олії і покладіть у неї цибулю. Смажте цибулю 3-5 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи, доки вона стане золотистою.
- Додайте гриби і перемішайте. Тушкуйте на середньому вогні, поки весь сік не випариться. Після випарювання рідини просмажте гриби з цибулею ще 1-2 хвилини, трохи підсоліть, поперчіть і зніміть з вогню.
- З'єднайте у мисці куряче філе, болгарський перець, петрушку, гриби і перемішайте. Посоліть, поперчіть, додайте мелений мускатний горіх за смаком і перемішайте.
- Не дуже щільно (не трамбуючи) нафаршируйте шкірку від курячіх гомілок отриманою начинкою з грибів, м'яса та овочів. Закрийте начинку краями шкірки і за необхідності закріпіть її у такому положенні зубочисткою або грубою ниткою.
- В сковороді розігрійте 2-3 ст.л. рослинної олії і покладіть на неї фаршировані курячі гомілки з грибами.
- Смажте курячі гомілки з обох сторін до золотистості на середньому або великому вогні. Загалом на смажку піде приблизно 15 хвилин.
- Подаємо фаршировані гомілки з печерицями до столу гарячими. Смачного!
Цікавий факт:
Ця страва поєднує ніжне куряче м'ясо зі смаком грибів і свіжістю болгарського перця. Вона чудово підійде для обіду або вечері разом із салатом та картоплею. Аромат цієї страви приголомшує і захоплює кожного, хто його чує!