Курячі гомілки, фаршировані грибами

Курячі гомілки, фаршировані грибами
3.7
(7)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 курячих гомілок
  • 100 г печериць
  • 1 цибулина
  • 1 болгарський перець
  • невеликий пучок петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Акуратно підірвіть та зніміть шкіру з м'яса гомілок, доки вона відходить легко.
  2. Відрубайте від кожної гомілки частину, яку знімете разом із шкірою.
  3. Зніміть м'ясо з кісток і наріжте його на дрібні кубики.
  4. Очистіть цибулю і дрібно наріжте. Печериці промийте, дайте воді стекти і поріжте їх середніми кубиками. Болгарський перець промийте, видаліть насіння і наріжте м'якоть дрібними кубиками. Петрушку промийте, видаліть воду і дрібно наріжте.
  5. В сковороді розігрійте 2 ст.л. рослинної олії і покладіть у неї цибулю. Смажте цибулю 3-5 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи, доки вона стане золотистою.
  6. Додайте гриби і перемішайте. Тушкуйте на середньому вогні, поки весь сік не випариться. Після випарювання рідини просмажте гриби з цибулею ще 1-2 хвилини, трохи підсоліть, поперчіть і зніміть з вогню.
  7. З'єднайте у мисці куряче філе, болгарський перець, петрушку, гриби і перемішайте. Посоліть, поперчіть, додайте мелений мускатний горіх за смаком і перемішайте.
  8. Не дуже щільно (не трамбуючи) нафаршируйте шкірку від курячіх гомілок отриманою начинкою з грибів, м'яса та овочів. Закрийте начинку краями шкірки і за необхідності закріпіть її у такому положенні зубочисткою або грубою ниткою.
  9. В сковороді розігрійте 2-3 ст.л. рослинної олії і покладіть на неї фаршировані курячі гомілки з грибами.
  10. Смажте курячі гомілки з обох сторін до золотистості на середньому або великому вогні. Загалом на смажку піде приблизно 15 хвилин.
  11. Подаємо фаршировані гомілки з печерицями до столу гарячими. Смачного!

Цікавий факт:

Ця страва поєднує ніжне куряче м'ясо зі смаком грибів і свіжістю болгарського перця. Вона чудово підійде для обіду або вечері разом із салатом та картоплею. Аромат цієї страви приголомшує і захоплює кожного, хто його чує!