Ризотто з овечим сиром, бобами та лимонним соком
Інгредієнти:
- 1 лимон (сік)
- 50 г тертого овечого сиру
- 300 г рису
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 склянка білого вина
- 200 г приготованих бобів
- 1 л овочевого бульйону або курячого бульйону
- 4 цибулі-шалота, дрібно нарізаної
- 1 зубчик часнику, розсіченого
Рецепт приготування блюда:
- Нагрійте сковороду та розітріть у неї кусочок вершкового масла.
- Додайте дрібно нарізану цибулю-шалот та розсічений часник та обсмажте до м'якості.
- Додайте рис до сковороди та перемішуйте його до тих пір, поки зерна не стануть прозорими та блискучими.
- Підвищіть температуру та додайте біле вино. Тушкуйте на сковороді до повного вбирання вина.
- Додавайте овочевий або курячий бульйон поступово, доки рис не стане м'яким.
- Додайте приготовані боби, решту вершкового масла, лимонний сік та тертий овечий сир. Перемішайте, доки сир не розтане.
- Подайте гарячим та прикрасьте кількома краплями лимонного соку та листям.
Ризотто з овечим сиром - це традиційне італійська страва, яке має багатий смак і текстуру. Це ідеальний варіант для тих, хто хоче чогось особливого та незвичайного на обід чи вечерю.
Рис в цьому рецепті стає м'яким, кремовим та повним смаку завдяки додаванню бульйону, а овечий сир надає багато аромату та пікантності. Боби додають в цю страву текстуру та додають більше смакових нюансів.
Цей рецепт є дуже простим та не потребує багато часу на приготування. Ризотто з овечим сиром - ідеальна страва для вечері з друзями чи родиною, яке не залишить нікого байдужим.
Окрім цього рецепту, існує безліч варіацій на тему ризотто, які можна спробувати. Наприклад, можна додати гарний білок, такий як курка або креветки, або свіжі овочі, щоб зробити страву більш здоровю та різноманітним. Також можна замінити овечий сир на інший вид сиру, такий як пармезан або горгонзола, щоб змінити смакові відтінки ризотто.
В будь-якому випадку, ризотто з овечим сиром - це чудовий спосіб розширити свій кулінарний досвід та насолодитися неперевершеним смаком італійської кухні.