Рецепт тушеної яловичини з квасолею

Рецепт тушеної яловичини з квасолею
5.0
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Ланч
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • до 6 ст. л. соняшникової олії
  • 4 кг яловичини
  • 4 нарізані білі цибулини
  • 4 ст. л. пасти з перцем чилі
  • 8 зубчиків часнику, дрібно порізаного
  • 50 г тертого імбиру
  • 1 ст. л. меленого тмину
  • 2 ч. л. меленої кориці
  • 1 ст. л. борошна
  • 2 л яловичиного бульйону
  • 1,2 кг нарізаних помідорів
  • 1 ст. л. сушеного орегано
  • 5х400 г банок квасолі пінто

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте масло в вогнетривкій посудині. Підсмажте м'ясо партіями, додавши масло за потреби, зніміть з вогню і відкладіть на потім.
  2. Додайте 1 ст. л. масла в сковороду, підсмажте цибулю протягом 7-10 хвилин до золотистого кольору.
  3. Додайте пасту чилі, часник, імбир, тмин, корицю та борошно з цибулею і смажте кілька хвилин.
  4. Поступово додавайте бульйон, постійно помішуючи, так щоб він повністю змішався з іншими інгредієнтами.
  5. Додайте помідори та орегано, приправте та тушкуйте 10 хвилин.
  6. Покладіть у цю суміш яловичину, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на дуже повільному вогні близько 1 години 45 хвилин, доки яловичина не стане м'якою та соковитою.
  7. Зніміть кришку і додайте квасолю, перемішайте і дайте пожаритися ще 15 хвилин.
  8. Перед подачею на стіл додайте, якщо потрібно, приправи. Подавайте з часниковим хлібом.

Ця страва розрахована на 15 персон!

Ця страва - відмінний варіант для вечері з друзями або сімейним обідом. Тушена яловичина з квасолею - ситна, поживна і дуже смачна. Крім того, цей рецепт можна змінювати, додавати інші інгредієнти або замінювати їх на свій смак. Наприклад, замість квасолі можна додати інші види бобів, такі як чорна або біла квасоля, або додати декілька гілок свіжого розмарину або тим'яну для більш насиченого смаку. Також цю страву можна подавати зі свіжими овочами або салатом. Завдяки своїм багатим смаковим відтінкам, тушена яловичина з квасолею завжди буде відмінним вибором для будь-якої вечері.