Рибний пиріг на кефірі
Кухня
Інгредієнти:
- 450 гр борошна
- 400 мл кефіру
- 300 гр рибної консерви в олії (наприклад, сардина)
- 2 яйця (+ жовток для змащування пирога)
- 1 цибулина
- 100 гр рису (сухого)
- 3 ст. майонезу
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. соди
Рецепт приготування страви:
- Рис всипати в сито і промити під струменем холодної води, перебираючи його пальцями.
- Всипати промитий рис у каструлю із киплячою підсоленою водою (0,5 л) і варити крупу до готовності близько 20 хвилин.
- Потім злити зайву воду, накрити каструлю кришкою і залишити кашу остигати.
- Всі продукти для приготування пирога з рибою повинні бути трохи теплі або кімнатної температури.
- Яйця вбити в миску, додати сіль і збовтати вінчиком або виделкою до однорідності. Не перестаючи збивати яйця, додати по ложці майонез та половину кефіру.
- Борошно просіяти через сито з содою в окрему миску та розмішати.
- Поступово ввести борошняну суміш в масу кефіру, влити кефір, що залишився, і вимішати однорідне тісто.
- В окрему миску скласти рибні консерви та розтерти їх вилкою разом з олією.
- Цибулю очистити і порізати дрібними кубиками, додати в миску з рибою, сипати рис і перемішати, посолити і поперчити начинку за смаком.
- Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом чи маргарином.
- Влити у форму половину тіста, рівномірно розподілити його по всьому дну.
- Викласти на все тісто начинку і рівномірно покрити її тістом, що залишився.
- Поставте форму до розігрітої духовки.
- Випікати пиріг з рибою на кефірі близько 20 хвилин до того моменту, поки не застине верхній шар тіста.
- Вийняти форму і змастити поверхню пирога трохи збитим вилкою жовтком, повернути форму в духовку і запікати рибний пиріг до рум'яності ще близько 20 хвилин.
- Вийняти пиріг із духовки та накрити рушником, залишити на 10-15 хвилин. Зняти рушник, нарізати пиріг порційними шматочками та подавати до столу теплим. Смачного!
Цей рецепт рибного пирога на кефірі стане чудовим варіантом для будь-якого обіду, особливо якщо ви шукаєте щось просте та швидке. Кефір додає пирогу ніжність, а рис та риба створюють поживну та ароматну начинку. Якщо ви любите більше пікантних смаків, то можете додати до начинки гострий перець або інші спеції за вашим бажанням. Подавайте цей пиріг з рибою на кефірі зі свіжими овочами або зеленню, і насолоджуйтеся чудовим обідом разом з родиною.