Дріжджові оладки на кефірі

Дріжджові оладки на кефірі
5.0
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру
  • 200 гр борошна
  • 100 мл молока
  • 1 ст. манки
  • 1 ст. цукру
  • 1 ч. л. солі без гірки
  • пів-ч.л. сухих дріжджів

Рецепт приготування страви:

  1. Кефір вийняти з холодильника та залишити на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Молоко підігріти до теплої температури (35-40С), у невеликій мисці змішати дріжджі з цукром та чайною ложкою борошна.
  3. Помішуючи суху суміш, влити до неї тонкою цівкою тепле молоко.
  4. Залишити дріжджову опару на 10 хвилин у теплі до утворення "шапочки" на поверхні.
  5. Розмішуючи дріжджову суміш, влити кефір кімнатної температури.
  6. Борошно просіяти через сито з манкою та розмішати, ввести суху суміш у кефірну, вимішати ложкою до однорідності.
  7. Залишити дріжджове тісто для оладок на кефірі на півгодини у теплому місці.
  8. У сковороду влити близько 100 мл олії та поставити на сильний вогонь.
  9. У розпечену олію викласти кілька оладок і просмажити їх до золотистої рум'яної скоринки на середньому вогні.
  10. Перекласти смажені кефірні оладки на тарілку, застелену паперовим рушником або серветками (щоб прибрати зайву олію), залишити охолоджуватися.
  11. Таким чином просмажити оладки з тіста, що залишилося, і промокнути їх серветками. Подавати дріжджові оладки на кефірі до столу теплими, особливо смачно зі сметаною або варенням. Смачного!

Ці оладки на кефірі можна зробити на ранковий сніданок, обід або вечерю, або ж зробити їх на особливі випадки, наприклад, для сніданку в ліжку чи бранчу з друзями. Щоб зберегти тепло та пухкість оладків, їх можна зберігати під кришкою на декілька годин або підігріти в духовці перед подачею. Захопіться готуванням та насолоджуйтеся цим смачним рецептом дріжджових оладок на кефірі.