Торт Наполеон зі згущеного молока

Торт Наполеон зі згущеного молока
4.7
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для Наполеона зі згущеним молоком:

  • 300 гр борошна
  • 200 гр маргарину
  • 2 яйця
  • 2 ст. води
  • 1 ст. сметани (приблизно 15 гр)

Крем із згущеного молока:

  • 350-400 гр згущеного молока
  • 200 гр вершкового масла
  • 1 ч. л. тертої цедри лимона
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Маргарин порізати на шматочки і залишити на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, щоб він підтанув.
  2. Збити маргарин міксером на високій швидкості до пишності, не перестаючи збивати ввести до нього по одному сирі яйця і змішувати до однорідності.
  3. Поступово ввести масляно-яєчну масу борошно і вимісити однорідне тісто.
  4. По черзі ввести в тісто по ложці дуже холодну воду і сметану, добре вимісити до однорідності.
  5. Залишити тісто для Наполеона зі згущеним молоком на півгодини при кімнатній температурі.
  6. Розділити тісто на 6 рівних за розміром шматочків, утворити з них кульки.
  7. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером.
  8. Розкатати одну кулю тіста в тонкий круглий пласт близько 20 см в діаметрі, перекласти його на деко і проколоти в кількох місцях вилкою, відправити в духовку розігріту.
  9. Випекти корж до легкої рум'яності протягом 10-15 хвилин (не пересушити).
  10. Тим часом розкатати наступний шматочок тіста, проколоти вилкою. Вийняти перший корж, перекласти його на решітку і залишити охолоджуватися, спекти другий розкачаний корж до готовності.
  11. Таким чином розкатати, спекти і остудити решту шматочків тіста, скласти коржі стопкою.
  12. Один з коржів (найрівніший) подрібнити на дуже дрібні шматочки для прикраси готового торта.
  13. Приготувати крем зі згущеного молока для Наполеона. Згущене молоко залишити на 20 хвилин при  кімнатній температурі, вершкове масло порізати на шматочки і потримати 10-15 хвилин в теплі, щоб воно підтало.
  14. Збити вершкове масло, що підтануло, міксером до пишності протягом 1-2 хвилин. Не перестаючи збивати масло, влити тонкою цівкою згущене молоко і змішувати до однорідності.
  15. Додати в крем зі згущеного молока терту цедру, щіпку ваніліну і ще раз збити.
  16. Покласти корж на тарілку, змастити 3-4 ст.л. крему, накрити другим коржем і промазати його кремом.
  17. Таким чином по черзі скласти всі коржі, промазуючи їх кремом. Помірно покрити весь торт кремом і посипати подрібненим коржем.

Цей торт може стати чудовим десертом для особливих випадків або святкувань. Додавши до крему трішки ароматного коньяку чи рому, можна створити ще більш насичений смак. Крім того, для прикраси торту можна використати свіжі фрукти, які додадуть йому свіжості і кольору.

Торт Наполеон - це страва, що має багату історію. Він виник у Франції у XVIII столітті і був названий на честь відомого французького полководця Наполеона Бонапарта. Традиційно торт складається з кількох тонких коржів, змазаних кремом на основі вершків та вареного згущеного молока. В Україні торт Наполеон став одним з найпопулярніших десертів і з часом здобув свої особливі варіації, включаючи торт Наполеон зі згущеним молоком.