Рецепт млинців з м'ясом та рисом

Рецепт млинців з м'ясом та рисом
5.0
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для млинців

  • 0,5 л молока
  • 0,5 л чистої води
  • 300 гр борошна
  • 3 яйця
  • 60 мл рослинної олії
  • 1 ч. л. солі без гірки
  • пів-ч.л. цукру
  • 1/4 ч. л. соди (гашеної оцтом)

Начинка з м'яса та рису:

  • 0,5 кг свинини або яловичини (бажано телятини)
  • 60-70 гр рису (сухого)
  • 1 ст. вершкового масла
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Завчасно приготувати тісто для млинців із м'ясом та рисом. Сирі яйця вбити в миску, додати до них сіль із цукром і ретельно збовтати вилкою. Влити до яєць приблизно 300-400 мл теплого молока та розмішати вінчиком  або вилкою до однорідної консистенції.
  2. Борошно просіяти через сито і поступово ввести в рідку яєчно-молочну масу, вимішати однорідне тісто. Помішуючи густе тісто ложкою або вінчиком, влити тонкою цівкою теплу воду з молоком, що залишилося. Соду погасити оцтом і додати в тісто, добре розмішати.
  3. Залишити тісто настоюватися в холодильнику під кришкою під час приготування начинки для млинців.
  4. Тим часом влити у велику каструлю приблизно 1,5-2 л води, поставити на вогонь та довести до кипіння.
  5. Після закипання підсолити воду, додати пару горошин чорного перцю, лавровий листок і опустити туди промите м'ясо. Варити м'ясо при слабкому кипінні до готовності: свинину до 2 години, яловичину до 1,5 години, а телятину до години. Вийняти м'ясо з окропу (бульйон не виливати) і залишити остигати на тарілці, накривши його тарілкою або кришкою.
  6. В окремій каструлі закип'ятити близько 0,5 л підсоленої води, всипати промитий рис і проварити до готовності протягом 20-25 хвилин при слабкому кипінні. Через вказаний час відкинути рис на сито і дати стекти зайвій воді. Повернути гарячий рис у каструлю, додати в кашу вершкове масло і добре перемішати.
  7. М'ясо нарізати на великі шматки і пропустити через м'ясорубку, з'єднати з рисом, посолити і поперчити до смаку. Влити в начинку 3-4 ст. бульйону, в якому варилося м'ясо і ще раз перемішати. Влити в сковороду олію (50-60 мл) і довести її до кипіння.
  8. Швидко розмішуючи млинце тісто вінчиком, влити тонкою цівкою тепле рослинне масло. На сковороду, змащену маслом, влити трохи тіста і розподілити його по дну, нахиляючи сковороду під різним кутом.
  9. Просмажити млинець до рум'яності з одного і до готовності з іншого боку (тобто не засмажувати, а залишити один бік білого). Перекласти виріб із сковороди на тарілку та накрити його мискою. Просмажити таким же чином млинці з одного боку до рум'яності, і скласти їх стопкою.
  10. Більше змащувати сковороду маслом не потрібно, після кожного млинця накривати стопку мискою. На добре просмажену сторону млинця покласти трохи велику столову ложку начинки, згорнути його конвертиком. Таким чином наповнити начинкою всі млинці, що залишилися, і згорнути їх конвертиками.
  11. На сковороді розтопити шматочок 20-30 г вершкового масла, маргарину або розігріти пару ложок олії. Викласти на сковороду кілька млинців із фаршем та рисом, просмажити їх на середньому вогні до рум'яності з усіх боків.
  12. Перекласти млинці на тарілку, таким чином просмажити інші фаршировані млинці до золотистої скоринки. Подавати млинці з рисом до столу гарячими, за бажанням можна полити їх сметаною. Смачного!