Рецепт Бездріжджової паски

Рецепт Бездріжджової паски
4.6
(9)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 мл молока
  • 200 гр борошна
  • 200 гр кукурудзяного борошна
  • 120 гр цукрової пудри
  • 80-100 гр цукатів або родзинок
  • 60 гр вершкового масла (або маргарину)
  • 2 яйця
  • 4 ст. лимонного соку
  • 2 ст. рому чи коньяку
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч. л. соди
  • пів-ч.л. меленої кориці
  • 1/4 ч. л. меленої куркуми (не обов'язково)
  • 1/4 ч. л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Родзинки потрібно залити гарячою водою на 15 хвилин, потім злити її і просушити родзинки серветкою.
  2. Цукати просто нарізати на дрібні шматочки.
  3. Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння і остудити.
  4. Жовтки відокремити від білків і з'єднати в мисці, білки прибрати поки в холодильник.
  5. Обидва види борошна просіяти разом із содою через сито в окрему миску і розмішати.
  6. До яєчних жовтків додати ванільний цукор із цукровою пудрою і збити міксером до утворення густої та світлої піни.
  7. Не перестаючи збивати жовтковий крем міксером, влити до нього розтоплене масло та свіжий лимонний сік.
  8. Поступово влити отриману рідину в борошняну суміш, в кінці влити коньяк і перемішати.
  9. Помішуючи тісто ложкою, влити в нього тонкою цівкою тепле молоко.
  10. Духовку розігріти до 180С, форму для випікання паски змастити жиром або олією і злегка присипати борошном.
  11. Паперові формочки можна тільки змастити олією.
  12. Додати в тісто цукати чи родзинки і знову перемішати.
  13. Білки вийняти з холодильника, додати щіпку солі та збити на високій швидкості до стійких піків.
  14. Підмішати білкову піну до тіста, влити алкоголь, всипати корицю, куркуму, знову перемішати, розкласти тісто по  формам або одну форму і відправити в розігріту духовку.
  15. Випікати бездріжджовий кекс до рум'яності близько 40 хвилин при вказаній температурі. Вийняти форму, дістати з неї паску і залишити її до повного остигання на решітці.
  16. Змастити охолоджену паску глазур'ю, прикрасити кондитерською посипкою і залишити до застигання глазурі. Приємного чаювання!

Цей бездріжджовий рецепт пасхальної паски зможе порадувати будь-яку хазяйку, яка хоче приготувати це традиційне свято у власному домі. Якщо ви не маєте достатньо часу на випічку традиційної паски з дріжджами, то цей рецепт - ваш вибір. Це чудова можливість порадувати своїх рідних і близьких смачною та ароматною паскою, а також проявити свої кулінарні здібності. Цей рецепт також дуже гнучкий, оскільки в нього можна додати різні начинки, наприклад, мак, горіхи, родзинки або сухофрукти. Ви можете експериментувати зі своїми улюбленими начинками та створювати свої власні варіації бездріжджової паски.