Рецепт Бездріжджової паски
Кухня
Інгредієнти:
- 300 мл молока
- 200 гр борошна
- 200 гр кукурудзяного борошна
- 120 гр цукрової пудри
- 80-100 гр цукатів або родзинок
- 60 гр вершкового масла (або маргарину)
- 2 яйця
- 4 ст. лимонного соку
- 2 ст. рому чи коньяку
- 10 гр ванільного цукру
- 1 ч. л. соди
- пів-ч.л. меленої кориці
- 1/4 ч. л. меленої куркуми (не обов'язково)
- 1/4 ч. л. солі
Рецепт приготування страви:
- Родзинки потрібно залити гарячою водою на 15 хвилин, потім злити її і просушити родзинки серветкою.
- Цукати просто нарізати на дрібні шматочки.
- Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння і остудити.
- Жовтки відокремити від білків і з'єднати в мисці, білки прибрати поки в холодильник.
- Обидва види борошна просіяти разом із содою через сито в окрему миску і розмішати.
- До яєчних жовтків додати ванільний цукор із цукровою пудрою і збити міксером до утворення густої та світлої піни.
- Не перестаючи збивати жовтковий крем міксером, влити до нього розтоплене масло та свіжий лимонний сік.
- Поступово влити отриману рідину в борошняну суміш, в кінці влити коньяк і перемішати.
- Помішуючи тісто ложкою, влити в нього тонкою цівкою тепле молоко.
- Духовку розігріти до 180С, форму для випікання паски змастити жиром або олією і злегка присипати борошном.
- Паперові формочки можна тільки змастити олією.
- Додати в тісто цукати чи родзинки і знову перемішати.
- Білки вийняти з холодильника, додати щіпку солі та збити на високій швидкості до стійких піків.
- Підмішати білкову піну до тіста, влити алкоголь, всипати корицю, куркуму, знову перемішати, розкласти тісто по формам або одну форму і відправити в розігріту духовку.
- Випікати бездріжджовий кекс до рум'яності близько 40 хвилин при вказаній температурі. Вийняти форму, дістати з неї паску і залишити її до повного остигання на решітці.
- Змастити охолоджену паску глазур'ю, прикрасити кондитерською посипкою і залишити до застигання глазурі. Приємного чаювання!
Цей бездріжджовий рецепт пасхальної паски зможе порадувати будь-яку хазяйку, яка хоче приготувати це традиційне свято у власному домі. Якщо ви не маєте достатньо часу на випічку традиційної паски з дріжджами, то цей рецепт - ваш вибір. Це чудова можливість порадувати своїх рідних і близьких смачною та ароматною паскою, а також проявити свої кулінарні здібності. Цей рецепт також дуже гнучкий, оскільки в нього можна додати різні начинки, наприклад, мак, горіхи, родзинки або сухофрукти. Ви можете експериментувати зі своїми улюбленими начинками та створювати свої власні варіації бездріжджової паски.