Заварні млинці на воді: рецепт без молока

Заварні млинці на воді: рецепт без молока
4.1
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 мл окропу
  • 250 гр борошна
  • 250 мл води
  • 1 яйце
  • 20 гр вершкового масла
  • 1-2 ч. л. цукру
  • 1/3 ч. л. соди
  • 1/3 ч. л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито в миску і, безперервно помішуючи її вінчиком, влити тонкою цівкою воду кімнатної температури. Вимішати однорідне тісто без грудочок.
  2. У каструлі закип'ятити воду, зняти з вогню, додати соду і швидко розмішати.
  3. Інтенсивно помішуючи густе тісто вінчиком, влити до нього окріп із содою.
  4. В окремій мисці з'єднати сире яйце з сіллю та цукром, збити вилкою.
  5. Розмішуючи тісто вінчиком, додати збите яйце.
  6. Накрити миску кришкою і залишити заварне тісто млинця при кімнатній температурі на 15 хвилин (краще - на півгодини).
  7. Через зазначений час покласти вершкове масло на сковороду і розтопити його, відразу після закипання перелити масло в тісто, швидко збиваючи його вінчиком.
  8. На сковороду з тонким шаром розтопленої олії влити невелику порцію тіста (приблизно половину половника) і рівномірно розподілити по дну.
  9. Смажити млинець до рум'яності з обох боків на сильному вогні та перекласти на тарілку.
  10. Таким чином просмажити млинці на сильному вогні з тісту, що залишилося, і скласти їх стопкою (за бажанням можна промазувати кожен млинець вершковим маслом і посипати цукром).
  11. Готові заварні млинці на воді подавати теплими, особливо смачно з варенням або згущеним молоком. Смачного!

Ці заварні млинці вийдуть ніжними та повітряними, зі смачним ароматом вершкового масла. Цей рецепт є ідеальним для тих, хто шукає альтернативу звичайним млинцям з молоком. Крім того, ці млинці легко приготувати зі звичайних інгредієнтів, які зазвичай знаходяться у будь-якому домогосподарстві.

Одним із способів зробити ці заварні млинці ще більш смачними - додати до тіста сок з лимона або апельсина, які збагатять смак та аромат цієї страви. Також можна експериментувати з начинками - додавати до тіста горіхи, ягоди або фрукти.