Простий рецепт млинців на простокваші
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл простокваші (можна замінити кефіром або кислим молоком)
- 2 яйця
- 125 мл окропу
- 80-90 гр борошна
- 50 мл рослинної олії
- 2 ст. цукру
- пів-ч.л. соди
- пів-ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Простоквашу влити в миску, додати соду і швидко розмішати вінчиком, залишити на 10-15 хвилин.
- Яйця вбити в окрему миску, додати до них сіль з цукром і збити виделкою або вінчиком.
- Влити в яєчну суміш олію і ще раз збити.
- Поєднати кисле молоко з яєчною масою і розмішати вінчиком.
- Додати до отриманої рідини борошно, просіюючи його через сито, добре перемішати.
- Закип'ятити близько 120-150 мл води і влити її тонкою цівкою в тісно на кислому молоці, швидко розмішуючи його вінчиком.
- Дати постояти тісту 5-10 хвилин та поставити сковороду на сильний вогонь.
- На розпечену сковороду влити трохи тіста і розподілити тонким шаром по дну, нахиляючи сковороду в різні боки.
- Просмажити млинець до рум'яності з обох боків на сильному вогні та перекласти на тарілку, змастити вершковим маслом та посипати цукром (не обов'язково).
- Просмажити на розпеченій сковороді з обох боків другий млинець, покласти його на перший і також за бажанням змастити маслом, присипати цукром.
- Просмажити з усього тіста, що залишилося, млинці і скласти їх стопкою, щоразу накривати страву мискою або великою кришкою, щоб млинці повільніше остигали.
- Подавати млинці на кислому молоко теплими, поливши медом, джемом або згущеним молоком. Смачного!
Цей рецепт млинців на простокваші - це чудовий спосіб насолоджуватися простими та смачними стравами. Крім того, простокваша є дуже корисним продуктом для шлунково-кишкового тракту, оскільки містить багато корисних бактерій. Якщо ви любите експериментувати зі своїм їжею, то можна спробувати додати до тіста фрукти або ягоди, щоб створити унікальний смак. Ці млинці можна подавати як на сніданок, так і на обід або вечерю, вони завжди будуть чудовим вибором для всієї родини.