Рибні котлети з хеку

Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг філе хека
- 2 цибулини
- 200 г білого хліба
- 100 мл молока
- 1 яйце
- 4 ст.л. манної крупи
- мелена паприка за смаком
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Хека повільно розморозити в холодильнику, відокремити філе від шкіри та кісток.
- Порізати рибу на великі шматочки, очистити і нарізати цибулю на декілька частин. Пропустити хека з цибулею через м'ясорубку (якщо ви готуєте рибні котлети для дітей - краще пропустити двічі, щоб бути впевненим у відсутності маленьких кісточок).
- Хлібний м'якуш відокремити від корки, залити теплим молоком і залишити на 5-10 хвилин, щоб м'якуш повністю увібрав у себе молоко.
- Потім віджати хліб від молока, додати до рибного фаршу і перемішати.
- Додати до фаршу сире яйце, всипати манку, додати паприку, посолити, поперчити, ретельно перемішати все ложкою. Залишити на півгодини, щоб манна крупа набрала вологи.
- У сковороді розігріти приблизно 2-3 ст.л. рослинної олії та викласти на неї овальні котлети з хека (формувати котлети легше трохи вологими руками). Смажити їх з обох сторін на великому вогні до золотистості, а потім тушкувати до готовності на слабкому вогні під кришкою приблизно 5-7 хвилин. Подаємо рибні котлети з хеку до столу гарячими. Смачного!