Рибні котлети з хеку

Рибні котлети з хеку
3.9
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг філе хека
  • 2 цибулини
  • 200 г білого хліба
  • 100 мл молока
  • 1 яйце
  • 4 ст.л. манної крупи
  • мелена паприка за смаком
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Хека повільно розморозити в холодильнику, відокремити філе від шкіри та кісток.
  2. Порізати рибу на великі шматочки, очистити і нарізати цибулю на декілька частин. Пропустити хека з цибулею через м'ясорубку (якщо ви готуєте рибні котлети для дітей - краще пропустити двічі, щоб бути впевненим у відсутності маленьких кісточок).
  3. Хлібний м'якуш відокремити від корки, залити теплим молоком і залишити на 5-10 хвилин, щоб м'якуш повністю увібрав у себе молоко.
  4. Потім віджати хліб від молока, додати до рибного фаршу і перемішати.
  5. Додати до фаршу сире яйце, всипати манку, додати паприку, посолити, поперчити, ретельно перемішати все ложкою. Залишити на півгодини, щоб манна крупа набрала вологи.
  6. У сковороді розігріти приблизно 2-3 ст.л. рослинної олії та викласти на неї овальні котлети з хека (формувати котлети легше трохи вологими руками). Смажити їх з обох сторін на великому вогні до золотистості, а потім тушкувати до готовності на слабкому вогні під кришкою приблизно 5-7 хвилин. Подаємо рибні котлети з хеку до столу гарячими. Смачного!