Куряче філе з овочами в гострому томатному соусі

Куряче філе з овочами в гострому томатному соусі
3.7
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • хмелі-сунелі - 0,5 ч.л.
  • куряче філе - 350 г
  • цибуля - 1 шт.
  • паприка мелена - 0,5 ч.л.
  • перець болгарський - 1 шт.
  • томатна паста - 3 ч.л.
  • часник - 2 зубчики
  • картопля - 6 шт.
  • мелений чілі - за смаком
  • мелений коріандр - за смаком
  • сіль - за смаком
  • олія кунжутна - для смаження
  • цукор - 1 щіпка
  • пучок зелені

Рецепт приготування:

  1. Спочатку варимо картоплю до напівготівності, потім нарізаємо кожну картоплину продольними часточками, кладемо у форму, додаємо невелику кількість солі, поливаємо кунжутною олією. Випікаємо картопляні часточки в духовці при 175 градусах до утворення золотистої скоринки.
  2. В товстостінну каструлю наливаємо трохи кунжутної олії, ретельно розігріваємо її, додаємо шматочки курячого філе, потім насипаємо коріандр та мелений чілі. Постійно помішуючи, смажимо нарізане куряче філе зі спеціями приблизно п'ять хвилин на помірному вогні.
  3. У той самий час ріжемо всі овочі крупними шматками, потім викладаємо нарізану цибулю (бажано - червону) у каструлю, де смажиться куряче м'ясо, додаємо сіль.
  4. Через чотири хвилини до каструлі можна додати нарізаний болгарський перець. Перемішуємо інгредієнти і готуємо їх під кришкою ще п'ять хвилин.
  5. З'єднуємо томатну пасту з цукром і невеликою кількістю відфільтрованої води, ретельно перемішуємо все і переливаємо приготовану суміш у каструлю з овочами і курячим філе, додаємо подрібнений часник.
  6. Продовжуємо готувати страву ще дві хвилини, потім перекладаємо курячі шматочки разом з овочами та гострим томатним соусом в глибоку тарілку, посипаємо зеленню і подаємо з запеченими картопляними часточками.

Рекомендуємо подавати цю гостру курячу страву з відвареними або запеченими картопляними часточками та свіжою ароматною зеленню. Насолоджуйтесь!