Рецепт смажених кабачків із часником та майонезом

Рецепт смажених кабачків із часником та майонезом
4.5
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 великий кабачок
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. очищеної води
  • 0,5 ст. борошна
  • 1 ч.л. солі
  • рослинна олія (для смаження)
  • 4 зубчики часнику
  • 4 ст.л. майонезу

Рецепт приготування:

  1. Кабачок очистіть і наріжте кільцями товщиною приблизно 1 см.
  2. Посипте кабачки сіллю, перемішайте і перекладіть в друшляк на 30 хвилин.
  3. Після відведеного часу, обережно витріть кільця серветками, видаляючи зайву вологу.
  4. Обсипте підготовлені кабачки з усіх боків борошном.
  5. Злегка збийте курячі яйця і вмочіть в них кожне кабачкове кільце.
  6. У сковороді розігрійте рослинну олію.
  7. Покладіть кабачки в розігріту олію і смажте з обох сторін декілька хвилин, поки вони не стануть золотистими.
  8. Для перевірки готовності використовуйте виделку - кільце повинно стати м'яким.
  9. У мисці змішайте дрібно нарізаний часник та майонез.
  10. Викладіть обсмажені кабачки на паперовий рушник, щоб зняти зайву олію.
  11. Потім перекладіть кабачки на тарілку і покрийте кожне кільце отриманим часниковим майонезом.

Дайте готовій закусці постояти близько 30 хвилин, щоб вона остигла і просочилася соусом. Подавайте кабачки до столу разом зі свіжою зеленню. Щоб надати закусці гостроти, можна посипати овочі меленим чилі перед смаженням. Насолоджуйтеся!